skipToContentskipToFooter

Rijkswaterstaat waarschuwt voor veel vertraging Noord-Holland

08-04-2024 Op de A7 bij Purmerend zijn vanochtend de werkzaamheden gestart aan de Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingenbrug. Deze verbinding over het Noordhollandsch Kanaal wordt grondig gerenoveerd en daardoor moet al het verkeerde komende vijf maanden over versmalde rijbanen op een helft van de brug.

Anderhalf jaar geleden werd duidelijk dat de brug in de A7 versterkt moet worden met extra wapeningsstaal om het 'vele en zware verkeer van tegenwoordig' aan te kunnen. Dat zou 'grote hinder en fors extra reistijd' veroorzaken, verwachtte Rijkswaterstaat. En om te voorkomen dat de dorpen rondom Purmerend helemaal vastlopen, zijn tijdens de spits sluiproutes afgesloten.

"De A7 bij Purmerend is een drukke weg met een lange ochtend- en avondspits", zei Rijkswaterstaat eerder. Er zijn geen routes beschikbaar 'die dezelfde verkeersdrukte aankunnen'. Ook eerder of later rijden en omrijden zijn 'helaas geen goede oplossingen'. Weggebruikers moeten daarom rekening houden met een reistijd van meer dan een uur in de spits.