skipToContentskipToFooter

evofenedex en Tilburg University: stappenplan voor samenwerkingsverbanden tussen verladers onderling

Is het interessant om strategisch samen te werken met een verlader uit een andere keten? En hoe werkt dat dan? Het antwoord op deze en talloze andere vragen rondom verladersssamenwerking lees in je in onze nieuwe e-book Compose: strategische logistieke samenwerking. 

In deze publicatie lees je de uitkomsten en inzichten van drie jaar onderzoek naar horizontale samenwerking tussen verladers. Dit onderzoek hebben we uitgevoerd met ruim 40 leden van evofenedex, in samenwerking met tientallen studenten van de Tilburg University. En het goede nieuws is: je kunt de publicatie gratis downloaden.

Stappenplan

Het boek biedt een concreet stappenplan voor supply chain- en logistiek verantwoordelijken binnen bedrijven om mee aan de slag te gaan en de voordelen van samenwerking te realiseren. 

In het e-book lees je verder:

  • Of strategische samenwerking iets voor jouw bedrijf kan zijn.
  • Aan welke voorwaarden een succesvolle strategische samenwerking moet voldoen.
  • Welke stappen je moet nemen om samen te werken met een verlader uit een andere keten.
  • Welke voordelen strategische samenwerking met zich meebrengt.
  • En met welke wet- en regelgeving je rekening moet houden.

Meer informatie over Compose

Project Compose is in 2017 ontstaan als een matchmakingtool, waarbij evofenedex en de Tilburg University samen optrokken met 40 leden. Het doel was om de samenwerking op strategisch niveau tussen verladers in afzonderlijke ketens op horizontaal niveau te onderzoeken en vooral te stimuleren. 

Compose is in de eerste plaats een gedachtegoed over strategische supply chain samenwerking, die wordt gefaciliteerd door het creëren van verschillende samenwerkingsvormen en een matchingsplatform. Op www.supplychainsamenwerking.nl tref je meer informatie over de kansen die Compose biedt.

Vragen over Supply Chain Management?

Nanne en zijn collega's helpen je graag verder

Nanne Schriek evofenedex