skipToContentskipToFooter

Een overzicht van de lobbysuccessen

Wij helpen bedrijven bij het vergroten van hun wendbaarheid en het optimaliseren van hun activiteiten. Dit doen we o.a. door hindernissen weg te nemen, kennis te delen en een mix van producten en innovatieve diensten te bieden. Daarnaast zijn we actief voor ondernemers aan de diverse tafels waar beleid en wet- en regelgeving gemaakt wordt.

Lobbysuccessen 2022

Eveline Jonker, manager van het team Collectieve Belangenbehartiging: “Samen hebben we in 2022 weer veel voor elkaar gekregen binnen de thema’s die leden van evofenedex raken. Politiek is er meer aandacht voor de positie van het mkb. Maastricht Aachen Airport blijft open en ook zijn er extra middelen om handels- en productiebedrijven te ondersteunen met het verduurzamen van de logistiek.

Uitdagingen op ketenniveau

Waar het jaar begon met onder andere de inzet rond de Corona-maatregelen, richtten we ons via de oorlog in Oekraïne op de wereldwijde supplychains. Onder meer via onze activiteiten in Brussel zijn betere afspraken met reders inmiddels een feit. En natuurlijk waren we actief binnen de diverse regio’s in Nederland. Hier krijgt de invoering van diverse zero-emissiezones veel aandacht, evenals het creëren van de randvoorwaarden daarbij zoals voldoende laadinfrastructuur.

Onze lobbyacties en de resultaten daarvan zijn opgenomen in de whitepaper ‘Lobby loont’. Je kunt deze bekijken via je telefoon, laptop of desktop. We hopen dat ondernemers zo een goed beeld krijgen van onze lobbyresultaten.

Vragen over evofenedex?

Sander en zijn team helpen je graag verder

Sander Zandvoort - evofenedex algemeen