skipToContentskipToFooter

Lidbedrijven kunnen nog deelnemen

21-08-2023 Regelmatig doet evofenedex bij haar achterban onderzoek naar de ontwikkelingen rondom data en digitalisering in de logistiek. Dit jaar richt het onderzoek zich op de implementatie en het gebruik van data- en digitaliseringsoplossingen voor logistieke processen. 

Anneloes van Klaveren, projectmanager digitalisering bij evofenedex, legt uit waarom: “Er is enorm veel aanbod in de markt voor logistieke ICT-middelen. Er zijn oplossingen voor magazijnbeheer, forecasting, data-analyse en noem maar op. Als vereniging hebben wij nog beperkt zicht op wat onze leden op dit moment inzetten en waar behoefte aan is. En met de eisen die klanten en overheden op digitaal vlak aan onze achterban stellen, is het belangrijk dat we met deze kennis onze leden beter kunnen informeren.”

Vakbeurs ICT & Logistiek

Het onderzoek is niet alleen bedoeld voor interne doelen van de vereniging. Na de analyse worden de onderzoeksresultaten voor leden van evofenedex beschikbaar gemaakt, zodat zij lering kunnen trekken uit hoe andere bedrijven data en digitalisering inzetten. Tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek op 7 november in de Utrechtse Jaarbeurs presenteren we de resultaten. Belangstellenden kunnen zich hier inschrijven voor de informatiesessie.

Digitale basis

In 2021 onderzocht evofenedex het kennisniveau van haar achterban en de achterliggende redenen voor de inzet van data en digitalisering. Uit dit onderzoek bleek onder meer dat de lidbedrijven zichzelf een 6,9 als cijfer geven voor hun digitale basis op dat moment. Ook bleek dat corona een versnellend effect had op de digitalisering binnen deze bedrijven. 

Kom meer te weten

Schrijf je in voor de informatiesessie op de ICT&Logistiek