skipToContentskipToFooter

Meewerken aan onaangekondigde inspecties is verplicht

24-08-2023 In heel Nederland worden woensdag 27 september distributiecentra en magazijnen gecontroleerd op het naleven van de veiligheidsregels. Je bent als bedrijf verplicht om mee te werken aan zo’n onaangekondigd bezoek van de Nederlandse Arbeidsinspectie. 

Centraal in de inspectie zullen drie gezondheidsrisico’s staan, te weten: de aanpak van fysieke overbelasting, het voorkomen van aanrijdgevaar en het tegengaan van het risico op vallen van hoogte. Ook het kunnen aantonen van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) met plan van aanpak hoort bij de inspectie. Het is een wettelijke plicht om zo'n RI&E te hebben. Bedrijven die niet voldoen aan de eisen voor gezond en veilig werken riskeren een boete of zelfs stillegging van de activiteiten bij direct aantoonbaar gevaar op de werkvloer.

Kennisartikelen ter voorbereiding

Om leden voor te bereiden op een mogelijke inspectie, heeft evofenedex de afgelopen tijd diverse kennisartikelen gepubliceerd over de belangrijkste veiligheidsrisico’s in en rondom het magazijn. Je kunt deze artikelen hier teruglezen:

Bekijk ook de website van de Code Gezond en Veilig Magazijn met onder meer 10 risico-hotspots in het magazijn, inclusief praktische oplossingen en praktijkvoorbeelden.

Vragen over magazijnen?

Frank en zijn collega's helpen je graag verder

Frank evonedex magazijnen