skipToContentskipToFooter

Vrachttreinen doen zestien dagen over Nieuwe Zijderoute

19-08-2020 Met de nieuwe spoordienst Xi’an-Rotterdam is afgelopen weekeinde een verlenging toegevoegd aan de al bestaande dienst van Xi’an naar Mukran Port op het Duitse eiland Rügen. “Vrachttreinen doen zestien dagen over de route en rijden iedere zondag richting Europa via de Russische exclave Kaliningrad”, aldus managing director Wanxu Dong van Beijing Transport Eurasia.

De nieuwe vrachtdienst is niet de eerste die via Kaliningrad naar Rotterdam loopt. In november 2019 werd de treinverbinding Chengdu-Rotterdam in gebruik genomen voor containertransport tussen China en Europa. Daarnaast is Rotterdam een halteplaats voor de Chengdu Europe Rail Express. Dit is een samenwerking tussen verschillende partijen om de reguliere dienst Chengu-Tilburg uit te breiden met shuttletreinen naar de Haven van Rotterdam.

Veilig en duurzaam

Sinds 2019 rijden er treinen met in China gefabriceerde Volvo’s van Xi'an naar de Gentse treinterminal Kluizendock (foto). Deze dienst bestaan uit een combinatie van containers en dubbeldekwagons, die voor een veilig en duurzaam transport moeten zorgen. Deze treinverbinding werd gerealiseerd door ARS Altmann en zijn Oostenrijkse partner Intermodal Container Logistics. Door de coronacrisis waren er afgelopen maanden beperkingen op deze dienst.

Foto: ARS Altmann AG Automobillogistik.