skipToContentskipToFooter

evofenedex blijft voorstander van Europese IMVO-wet

29-02-2024 Hoewel er eerder al een politiek akkoord was bereikt tussen de EU-lidstaten en het Europees Parlement, blijkt er toch onvoldoende steun voor het wetsvoorstel dat bedrijven verplicht hun keten door te lichten en misstanden op te lossen. Doordat onder meer Duitsland en Italiƫ gisteren aangaven dat ze zich van stemming zouden onthouden in de Europese Raad, was er geen kans op een gekwalificeerde meerderheid voor de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD).

De EU-wet legt grote bedrijven regels op over het voorkomen, beperken en stoppen van negatieve effecten op mens en milieu in hun handels- of productieketen. Duitsland kent al een dergelijke wet, maar maakt zich zorgen over de bureaucratische lasten en potentiƫle juridische implicaties voor bedrijven.

Standpunt evofenedex

evofenedex blijft voorstander van Europese regelgeving over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het Nederlandse bedrijfsleven is internationaal zeer verknoopt en gebaat bij uniforme regels binnen de EU. Dit zorgt voor een gelijk speelveld en biedt het beste uitgangspunt om maximale impact te bereiken als het gaat om verantwoord ondernemen. Daarom is het belangrijk dat de EU-lidstaten zo snel mogelijk terugkeren naar de onderhandelingstafel en de wet succesvol over de eindstreep brengen.