skipToContentskipToFooter

Vrijdag 7 april, maandag 10 april

03-04-2023 In verband met Goede Vrijdag en Paasmaandag is in een aantal landen een rijverbod van toepassing. Hieronder een overzicht.

Goede Vrijdag: 7 april

Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk (rijverbod alleen in de Elzas en de Moselle-regio).

Paasmaandag: 10 april

Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje Tsjechië, Zwitserland.

Voorafgaand aan Paasmaandag is het weekendrijverbod van kracht. Er zijn meer landen waar Goede Vrijdag en Pasen als feestdagen worden beschouwd (en bedrijven dus gesloten kunnen zijn). Daar zijn echter geen rijverboden van toepassing.

Zwarte zaterdagen in Frankrijk voor 2023

Voor deze zomer zijn de zwarte zaterdagen al bekend. Er is beperkt vrachtverkeer mogelijk op: 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus en 26 augustus. Op deze dagen geldt het extra rijverbod van 7.00 tot 19.00 uur. Het zondagsrijverbod start dan niet zaterdag om 22.00 uur maar twee uur later, dus om 24.00 uur. Kijk voor meer informatie over de rijverboden in Frankijk bij onze landeninformatie.

Blijf op de hoogte

Leden van evofenedex kunnen zich inschrijven voor onze speciale Vervoer Update. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van alle vervoers-gerelateerde ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- en regelgeving, verplichtingen voor chauffeurs, tachograaf, rijverboden, zero-emissiezones en milieuzones.