skipToContentskipToFooter

Gezamenlijke expertise zorgt voor uniek opleidingenaanbod

29-04-2024  evofenedex en SGS Nederland - specialist in het testen, inspecteren en certificeren van bedrijven - hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een aanbod aan opleidingen en trainingen over gevaarlijke stoffen. De kennis en de kwaliteit in het aanbod van de trainingen staat daarbij voorop en de gezamenlijke expertise van beide partijen centraal. SGS is daarbij de uitvoerende partij voor alle IATA-opleidingen en evofenedex de uitvoerende partij voor alle PGS-37-2-opleidingen. 

Het landschap van gevaarlijke stoffentrainingen is de afgelopen jaren sterk veranderd. De wijzigingen in het aanbod van trainingen voor luchtvervoer van gevaarlijke stoffen en de komst van de nieuwe PGS-37-2 was voor beide partijen hét moment om met elkaar in gesprek te gaan over samenwerking.

Kwaliteit de komende jaren geborgd

De samenwerking biedt ook kansen om een breder publiek te bereiken: leden van evofenedex bevinden zich hierbij aan de kant van de verladers en SGS-klanten aan de kant van verschepers en luchtvrachtgerelateerde bedrijven, zoals luchtvrachtagenten, expediteurs en afhandelaren. Met de samenwerking is de kwaliteit van de aangeboden trainingen voor de komende jaren geborgd. Deelnemers zijn verzekerd van een kundige training en er zijn meer opleidingslocaties mogelijk. Zo is de continuïteit van de opleidingen blijvend geregeld en creëert dit bij beide partijen meer mogelijkheden.

  • Als kennisknooppunt doet evofenedex er alles aan om hindernissen voor leden weg te nemen en kansen te vergroten door krachten te bundelen. We delen gezamenlijk kennis en helpen elkaar met informatie, advies, producten en diensten. Zo werken we samen aan een sterke positionering van handel en logistiek. En aan wendbare en toekomstbestendige handels- en productieketens. 
  • SGS is marktleider op gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, met een sterke positie in Sample Management, Dangerous Goods & Cargo Compliance.

Op de foto staan van links naar rechts: Bart Jan Koopman (algemeen directeur evofenedex), Ronald Tabink (SGS), Marco Jacobsen (SGS), Sander Nieuwenhuizen (senior manager evofenedex), Frank van Veenendaal (SGS).