skipToContentskipToFooter

Magazijnen spelen als verbindende schakel tussen achterland, last mile en transportcorridors een belangrijke rol bij het realiseren van duurzame en efficiënte logistieke ketens. In een magazijn draait het om de optimale balans tussen mens, proces en techniek. Wil jij je magazijn professioneel en zo veilig en efficiënt mogelijk inrichten? Wij hebben alle kennis in huis.

We helpen je graag met advies, trainingen en evenementen, zoals bijvoorbeeld de Dag van het Veilige Magazijn. Hieronder een overzicht van onze adviseurs met hun specialisme. Heb je vragen? Leden kunnen contact opnemen via het oranje contactblok onderaan deze pagina.

Ben je geen lid? Kijk dan op onze lidmaatschapspagina voor meer informatie.

Bedrijfsadviseur

André de Ruijter

“Wist je dat je met een goed verkeersplan in het magazijn veel gevaarlijke situaties kunt beheersen en ongevallen kunt voorkomen? Je start je verkeersplan altijd met een inventarisatie van de huidige situatie. Loop bijvoorbeeld eens met collega’s langs een aantal hotspots in je magazijn en beschrijf welke risico’s medewerkers hier (kunnen) lopen. Vervolgens bedenk je samen met de medewerkers naar mogelijke oplossingen en verbeteringen. Deze twee stappen zijn essentieel bij het opstellen van een (nieuw) verkeersplan in je magazijn. De overige stappen lees je terug in de whitepaper die ik hierover heb geschreven. En uiteraard kun je als lid met vragen over magazijnveiligheid bij mij en mijn collega’s terecht.”

andre.jpg
Bedrijfsadviseur

Arjen Lagerweij

“Digitalisering, robotisering en het gebruik van data in magazijnen zijn de afgelopen jaren steeds toegankelijker geworden. Zelfs als mkb’-er met een relatief kleine logistieke operatie kun je met een eenvoudig warehousemanagementsysteem (WMS) of scanoplossing slimmer, betrouwbaarder en efficiënter werken. Met de beschikbare data ben je nog beter in staat om keuzes te maken die je magazijn van ‘kostenpost’ omtoveren in ‘winstpakker’. Ik help je graag met inventariseren van de mogelijke oplossingen en het maken van de juiste keuze.”

arjen.jpg
Opleidingsadviseur

Frans Antes

“Er bestaat nog vaak verwarring over de verplichting van het heftruckcertificaat als medewerkers met een vork- of reachtruck werken. Het certificaat op zich is niet verplicht. Vanuit Arbowetgeving is deskundigheid voor het rijden op een intern transportmiddel, zoals de heftruck, vereist. Ook stelt deze wetgeving dat een werkgever zijn werknemers een veilige werkplek moet garanderen. Je kunt stellen dat een werknemer die niet goed weet hoe hij veilig met een heftruck moet werken, gevaar oplevert voor zichzelf en anderen. Een werknemer die met een heftruck werkt, of dit nu incidenteel of fulltime is, moet daarom aantoonbaar geschoold zijn in het werken met een heftruck. Een certificaat is hierbij het perfecte middel om je deskundigheid te kunnen aantonen.”

frans.jpg
JURIDISCHE ZAKEN BIJ arbeidsrecht

Marinke Roebersen (bedrijfsjuriste)

marinke.jpg

Heb je vragen?

Frans, André, Arjen of Marinke helpen je graag verder