skipToContentskipToFooter

Op 24 januari 2023 kwam het exportmanagersnetwerk voor de eerste keer in dit jaar bij elkaar. We waren op locatie in Barneveld uitgenodigd door evofendex lid Outstanding; toonaangevend leverancier van compleet ingerichte safaritenten en lodges. Er ging een wereld voor ons open. Wat is er tegenwoordig toch veel mogelijk in de wereld van glamping.

De bijeenkomst, waar een selecte groep van twaalf exportmanagers aan deelnam, startte met een lekkere lunch. Daarna nam Outstanding ons mee in alle mogelijkheden van glamping en vertelden ze wat meer over hun exportambities. Ook hoorden we tegen welke obstakels zij aanliepen.

Switch van exportstrategie

Outstanding heeft een interessante switch gemaakt in haar exportstrategie. Waar het eerst het idee was om de hele wereld te veroveren met een agent in ieder land, merken ze nu dat de markt nog niet overal even volwassen is. Hierdoor is het logischer om een aantal focuslanden te selecteren en deze zoveel mogelijk zelf te bedienen. Met een dappere 100% tevredenheidsgarantie. Deze garantie zorgde wel voor discussie onder de exportmanagers; want kun je dit ook echt waarmaken?

Na een rondleiding en een presentatie van Outstanding, vervolgden we het programma met een kort onderzoek onder de aanwezigen. Om van elkaar te blijven leren en om het aanbod van evofenedex goed af te blijven stemmen op de exportmanager, vroegen we wat op dit moment de grootste exportuitdagingen zijn, hoe zij daar mee omgaan en wat wij als evofenedex nog meer kunnen doen om hierbij van dienst te zijn. De resultaten van dit onderzoek geven ons ook input voor interviews die nog op stapel staan.

AEXI-tool

Vervolgens kregen de exportmanagers een demo van de AEXI Market Finder tool van het Maastrichtse bedrijf AEXI - Advanced Export Intelligence BV. Hiermee kun je, letterlijk met een druk op de knop, een exportanalyse uitvoeren. Op basis van producten (via HS codes) en/of een land, kun je een uitgebreid rapport met nadere informatie over exportvolume en -potentie downloaden. De AEXI Market Finder tool is een product dat exportdata, door middel van slimme algoritmes, heel gebruiksvriendelijk en supersnel combineert, waardoor je binnen ’no time’ informatie hebt voor je exportstrategie. Deze tool werd gepresenteerd door één van de oprichters van AEXI; Prof. Dr. Wim Naudé, hoogleraar in technologie en innovatiemanagement aan RWTH Aachen University. Wil je meer info? Kijk dan eens op www.aexi.nl.

De dag werd besloten met een hamburger en een rondleiding door het magazijn van Outstanding. Het was een mooie eerste bijeenkomst van het jaar van het exportmanagersnetwerk!

Het exportmanagersnetwerk

Bij evofenedex vinden we het belangrijk om onze kennis te delen en om leden samen te brengen om van elkaars ervaringen te leren. Daarom hebben we een aantal waardevolle communities voor leden opgericht, waaronder het exportmanagersnetwerk.

Onze communities werken volgens het principe van ’halen en brengen’. De deelnemers zetten zich actief in en staan open om kennis en ervaring te delen. Is jouw bedrijf lid van evofenedex en lijkt het jou interessant om deel te nemen aan het exportmanagersnetwerk? Neem dan contact op met Mischa German ([email protected]) of bel ons op 079 3467 346. 

Vragen over internationaal ondernemen?

Evert-Jan en zijn collega's helpen je graag verder

evert-jan evofenedex