skipToContentskipToFooter

Een handige eerste stap om jouw duurzaamheidsvertrekpunt te bepalen

Zero-emissiezones die jouw bestel- en vrachtauto’s in de nabije toekomst gaan weren, overheden en klanten die stevige duurzaamheidseisen aan jouw bedrijf stellen: ook jij zal aan de slag moeten om duurzamer te worden. Om jou hiermee te helpen ontwikkelden wij een handige online Duurzaamheidsscan (gratis). Deze scan maakt een grondige analyse van je bedrijfsvoering en geeft je binnen 15 minuten een helder beeld van je duurzaamheidsvertrekpunt. Daarnaast krijg je een advies van onze experts.

De Duurzaamheidsscan helpt je met:

 • Het beoordelen van alle duurzaamheidsmogelijkheden in je bedrijf;
 • Het inventariseren op welk niveau duurzaamheidskennis aanwezig is binnen je bedrijf;
 • Het verkrijgen van helder inzicht om zo, samen met het advies van experts, noodzakelijke verbeteringen door te voeren;
 • Het aanreiken van concrete aanknopingspunten voor jouw logistieke verduurzamingsstrategie.

Voor wie is de Duurzaamheidsscan geschikt?

Eigenlijk voor iedereen die aan de slag wil gaan met duurzaamheid in zijn bedrijf. Voor zowel logistiek managers, directies en eigenaren van een mkb-bedrijf, mvo-managers, supply chain managers, transportmanagers, warehousemanagers en kwaliteitsmanagers. De scan is geschikt voor alle typen branches en sectoren, in elk stadium van verduurzaming. De Duurzaamheidsscan maakt duidelijk op welk niveau van verduurzaming bevind ik me nu als bedrijf en welke stappen moet ik nemen om duurzamer te worden? En bij wie kan ik daarvoor terecht? De scan behandelt de belangrijkste onderwerpen die samenhangen met het verduurzamen van de logistieke operatie.

Hoe werkt de Duurzaamheidsscan

 1. Je vult de scan in;
 2. Je ontvangt een rapport, inclusief onze beoordeling van de duurzaamheidskansen voor jouw bedrijf;
 3. Je krijgt waardevolle tips en informatie waarmee je je bedrijf kunt verduurzamen. Alles is toegespitst op de onderdelen die jij bij de start van de scan hebt aangevinkt en dus belangrijk vindt om te laten beoordelen. 

De Duurzaamheidsscan beoordeelt:

 • Het huidige duurzaamheidsbeleid;
 • De kennis van het overheidsbeleid;
 • De duurzaamheidkansen in het magazijn;
 • De kansen voor modal shift;
 • De CO2-uitstoot van je bedrijf.

Hoe lang duurt het invullen van de scan?

Het invullen van de Duurzaamheidsscan duurt tussen 4 en 20 minuten (afhankelijk van de keuzes die je maakt). Dat lijkt lang, maar tijdens deze scan vragen we enkele details over je bedrijfsvoering. Zo kunnen we je voorzien van een gedegen advies waarmee je zelf aan de slag kunt gaan en heb je snel inzicht. Veel bedrijven en ondernemers kennen wellicht het gevoel; 'moeten we nu niet eens iets gaan doen met duurzaamheid?' De Duurzaamheidsscan helpt jou hier concrete stappen in te zetten.

Vragen over vervoer?

Mark en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer