skipToContentskipToFooter

De bpm wordt berekend over de netto catalogusprijs

De netto catalogusprijs is de catalogusprijs, verminderd met de daarin begrepen omzetbelasting. De catalogusprijs is de 'door de fabrikant of importeur kenbaar gemaakte prijs die aan de koper kan worden berekend, zonder de bpm'.

Bij nieuwe auto's wordt de bpm berekend over de catalogusprijs bij het begin van de dag waarop de auto op kenteken wordt gezet.

Bij gebruikte auto's wordt de bpm berekend over de catalogusprijs op het tijdstip dat het voertuig voor het eerst in gebruik is genomen. Is deze niet bekend, dan wordt de prijs gehanteerd van 31 december van dat jaar. 

Bijzondere uitvoering en accessoires:

  • de bpm van auto's in een bijzondere uitvoering of met accessoires wordt berekend over de catalogusprijs inclusief deze uitvoering en alle accessoires.
  • vanaf 1 juli 2006 blijven de accessoires die niet door of namens de importeur of fabrikant zijn aangebracht buiten beschouwing

Bestelauto

  • Bij bestelauto's met een gesloten opbouw wordt de bpm niet berekend over de inrichting in de laadruimte.
  • Bij opgebouwde bestelauto's wordt de bpm berekend over de catalogusprijs van het chassis met de cabine; de (verdere) opbouw blijft buiten beschouwing.
  • Bij bestelauto's blijven accessoires die verband houden met de vervoersfunctie buiten beschouwing.

Vragen over vervoer?

Marjolein en haar collega's helpen je graag verder

Marjolein Vervoer evofenedex