skipToContentskipToFooter

Het schorsen, verlengen en opheffen van een schorsing kan op het postkantoor en digitaal via de site van de RDW.

De gegevens in het kentekenregister worden onder andere ook gebruikt voor het heffen van wegenbelasting, controle op APK en de verplichte autoverzekering. Deze verplichtingen blijven van kracht, ook als je het voertuig niet gebruikt. De verplichtingen worden opgeschort als je het kenteken schorst. Gedurende de schorsing mag niet met het voertuig worden gereden of op de openbare weg worden geparkeerd. Soms geeft de belastingdienst aan waar je het voertuig moet stallen.

Kosten van de schorsing in 2010

  • Het schorsen van het kenteken van een aanhangwagen, personen- of bestelauto kost 71,50 euro, maar 119 euro bij schorsing binnen één jaar na opheffing van een schorsing.
  • Het schorsen van het kenteken van een vrachtauto kost 23,90 euro.
  • Het schorsen van het kenteken van alle soorten voertuigen van vijftien jaar of ouder bedraagt ook 23,90 euro.
  • Bij tijdige verlening binnen de schorsingstermijn bedragen de kosten 23,90 euro.

Verzekering tijdens schorsing

De schorsing van het kenteken biedt je de mogelijkheid om de verzekering op te schorten. Dat gebeurt niet automatisch.Bij een all risks verzekering is het aan te raden de cascodekking te handhaven. Ook tijdens een schorsing kan het voertuig beschadigd raken of gestolen worden.

Voertuigen van bedrijven

Het digitaal schorsen van het kentekens van auto's van bedrijven wordt in de loop van 2010 mogelijk. Tot die tijd kunnen kentekens worden geschorst bij postkantoren en de kantoren van de RDW.

Vragen over vervoer?

Ricky en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer