skipToContentskipToFooter

Door elke weggebruiker die het rijbewijs wil halen en/of het rijbewijs wil verlengen en ouder is dan 75 jaar of houder is van het rijbewijs C en/of D, dient een Gezondheidsverklaring ingevuld te worden. Alleen bij medische geschiktheid kan het rijbewijs C (goederenvervoer) en/of D (personenvervoer) verlengd worden.

Doordat tussen het moment van keuring en afgifte van het nieuwe rijbewijs een aantal maanden tijd kan zitten adviseren wij om een halfjaar voor de afloopdatum van het rijbewijs C/D een gezondheidsverklaring aan te vragen. Het CBR beslist of je rijgeschikt bent. Deze goedkeuring is een jaar geldig. De medische keuring bestaat uit twee delen:

  • Eigen Verklaring

Een aantal vragen die je zelf invult. De gezondheidsverklaring is digitaal beschikbaar via mijn.cbr.nl en inloggen via je DigiD of een papieren versie die je kunt aanschaffen via gemeenten of het CBR. Aan de gezondheidsverklaring zijn kosten verbonden.

  • Geneeskundig verslag

Dit medisch onderzoek mag alleen door een bedrijfsarts of gecertificeerde arbodienst verricht worden. Voor dit onderzoek is geen standaard prijs. Na de keuring bepaalt een medisch adviseur van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) of je rijgeschikt bent.

Vragen over vervoer?

Marjolein en haar collega's helpen je graag verder

Marjolein Vervoer evofenedex