skipToContentskipToFooter

De uitdaging van Operatie Ring Zuid voor Bidfood Groningen

13-03-2024 Voor de Groningse vestiging van Bidfood, een online groothandel voor de horeca, is Operatie Ring Zuid nogal een uitdaging. Honderden restaurants, kantines, scholen en bars worden vanuit de locatie aan de Osloweg door de groothandel bevoorraad. Veel vertraging is daarbij geen optie, stelt teamleider Transport Patrick Redmeijer, en dus trekken ze van alles uit de kast: routes worden aangepast, sommige klanten krijgen ’s ochtends extra vroeg hun bestelling geleverd en er is een bakfiets aangeschaft. 

Vanaf de Osloweg zijn er dagelijks zestiebn vrachtwagens en twee busjes in de weer om de honderden klanten hun bestelde drank en etenswaren te leveren. Verreweg het grootste deel van die klanten, ruim 60 procent, zit in het stadscentrum; de rest in plaatsen als Lauwersoog, Leek, Roden en Delfzijl.

Eerder beginnen

Om te zorgen dat de klanten op tijd hun bestelling krijgen, treffen ze extra maatregelen, vertelt Redmeijer. Zo zal een aantal vrachtwagens ’s ochtends al eerder aan hun afleverronde beginnen: in plaats van 06.15 uur misschien al om 05.30 uur. “Met een aantal klanten hebben we gelukkig de afspraak kunnen maken dat we wat eerder kunnen leveren”, verduidelijkt de teamleider.

Omdat het rond die tijd nog relatief rustig is op de weg, is Redmeijer van plan om dan twee extra vrachtwagens te laten rijden. Want, zo redeneert hij: “Hoe meer we vóór de spits kunnen leveren, hoe beter.” ‘Voor de zekerheid’ heeft de teamleider onlangs ook nog een elektrische bakfiets, met daarin ook een koelcompartiment, gekocht. “Mocht het echt vast komen te staan, dan kunnen we in ieder geval nog de bakfiets inzetten om onze klanten in de binnenstad te bereiken.”

Samen doen

De klanten van Bidfood zijn afgelopen tijd geïnformeerd over de werkzaamheden en de mogelijke gevolgen daarvan. Redmeijer heeft er alle vertrouwen in dat de leveringen goed komen. “Ik ga er maar van uit dat veel mensen de auto laten staan en kiezen voor alternatief vervoer. We moeten het samen doen.”