skipToContentskipToFooter

“Benut tijdens langdurige onderhoudsprojecten de kansen voor modal shift optimaal”

05-06-2024 Rijkswaterstaat heeft onlangs een bezoek gebracht aan De Waard Transport in Noord-Scharwoude. evofenedex en Transport en Logistiek Nederland hadden de directie van Rijkswaterstaat West-Nederland Noord hiervoor uitgenodigd. Centraal tijdens het bezoek stonden de situatie rondom de A7 bij Purmerend, de grootschalige onderhoudsopgave voor de infrastructuur en de bereikbaarheid van en in Noord-Holland in het algemeen.

Als ondernemersverenigingen streven evofenedex en Transport en Logistiek Nederland ernaar regelmatig samen te komen met de zeven regionale afdelingen van Rijkswaterstaat (RWS) om zo de samenwerking te optimaliseren. Dankzij onze gezamenlijke inspanningen kunnen we niet alleen de logistieke sector, maar ook de bredere mobiliteit in Nederland verder versterken. Dit keer vond het overleg plaats met Dennis Blom (afdelingshoofd Netwerk Droog bij RWS), Yvonne de Boer (adviseur goederenvervoer en logistiek bij RWS) en Harold Hansen (omgevingsmanager bij RWS) en Cees de Waard (De Waard Transport). Dergelijke bijeenkomsten stellen ons in staat tijdig geïnformeerd te worden over aankomende werkzaamheden of mogelijke verkeersbeperkingen. Met deze proactieve benadering kunnen we de belangen van onze leden beter behartigen. Bovendien kunnen we gezamenlijk oplossingen zoeken voor uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid en mobiliteit.

Waardevolle gelegenheid

Tijdens dit bezoek van RWS gaf De Waard Transport een uitgebreide presentatie over het familiebedrijf. Daarbij deelde Cees de Waard zijn ervaringen met intermodaal transport en logistieke efficiëntie. De bijeenkomst bood een waardevolle gelegenheid voor overleg over de samenwerking tussen RWS en het bedrijfsleven. Tijdens het overleg wezen alle aanwezigen op het belang van goede verbindingen en een efficiënte logistieke infrastructuur.

Duurzamere en efficiëntere

Lars Ahsman, regionaal beleidsadviseur bij evofenedex, benadrukt het belang van samenwerking en het benutten van kansen voor modal shift tijdens langdurige werkzaamheden: “Het is essentieel om tijdens langdurige onderhoudsprojecten de kansen voor modal shift optimaal te benutten. Dit vereist een nauwe samenwerking tussen Rijkswaterstaat, de provincie en het bedrijfsleven. Door gezamenlijk aan de slag te gaan, kunnen we niet alleen de bereikbaarheid verbeteren, maar ook bijdragen aan een duurzamere en efficiëntere logistieke sector.”