skipToContentskipToFooter

Investeren in onderhoud en verbetering van infrastructuur

24-10-2023 De ChristenUnie (CU) schrijft in haar nieuwe programma ook over handel en logistiek. We maakten een grondige analyse en daarbij vielen ons drie positieve punten op. Zo wil de partij bijvoorbeeld investeren in spoorgoederenvervoer door de aanleg van de Noordtak van de Betuweroute. Dit is goed nieuws voor veel handels- en productiebedrijven.

Daarnaast wil de CU extra investeren in het onderhoud en verbeteren van infrastructuur en IMVO-regels op basis van de OESO-richtlijnen. We gaan er hieronder wat dieper op in:

  1. De ChristenUnie investeert in onderhoud en verbetering van onze infrastructuur. De partij pleit ervoor de komende jaren flink te investeren in het wegwerken en voorkomen van achterstallig onderhoud en het vervangen en renoveren van infrastructuur. Daarbij besteedt de CU ook aandacht aan slimme monitoring van onderhoud met behulp van sensoren.
  2. De CU wil dat de OESO-richtlijnen de norm worden voor Europese IMVO-wetgeving. Deze wetgeving die internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) verplicht stelt, die volledig in lijn zijn met de richtlijnen voor gepaste zorgvuldigheid die binnen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zijn afgesproken.
  3. De CU wil meer ruimte voor het vervoer van goederen per spoor door de aanleg van de Noordtak van de Betuweroute. De partij ziet die noordtak van de Betuweroute lopen via de Twentekanaallijn (Zutphen-Hengelo) of over een nieuw tracé tussen Zevenaar en Oldenzaal.

Schrijf je in voor ‘Het grote debat voor handel en logistiek’ op 3 november

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren we op 3 november 2023 vanuit ons magazijn in Zoetermeer 'Het grote debat voor handel en logistiek'. Tijdens dit debat delen verschillende politieke partijen hun toekomstvisie aan de hand van drie stellingen en gaan daarover met elkaar in debat. 

Dit is jouw kans om te horen welke partijen de beste ideeën en plannen hebben voor de handel, logistiek en ons land. Inschrijven doe je via onze website. Je kunt kiezen om online of live in het publiek bij het debat aanwezig te zijn.

Tweede Kamerverkiezingen (TK2023)

De Tweede Kamerverkiezingen in november zijn belangrijk voor de handel en logistiek. Als vertegenwoordiger van handels- en productiebedrijven gaat evofenedex dan ook graag in gesprek met de nieuwe Kamerleden om aandacht te vragen voor belangrijke onderwerpen. De komende weken bespreken we in een serie nieuwsberichten per politieke partij de drie meest positieve punten voor handels- en productiebedrijven. Meer informatie over de verkiezingen en ons tien-puntenprogramma voor de politieke partijen vind je hier.