skipToContentskipToFooter

Regeling met 2 jaar verlengd

30-11-2023 Ondernemers kunnen vanaf 15 januari 2024 weer een aanvraag indienen voor de subsidieregeling Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI). Deze helpt Nederlandse mkb-bedrijven succesvol zaken te doen in het buitenland.

Met de DHI-subsidieregeling kunnen Nederlandse ondernemers hun technologie, product of dienst demonstreren aan potentiële buitenlandse klanten. Of onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van hun voorgenomen investering in een ander land. Met deze subsidie zorgt het ministerie van Buitenlandse Zaken ervoor dat bedrijven goed voorbereid en succesvol internationaal zaken kunnen doen. In ontwikkelingslanden draagt DHI bij aan duurzame lokale ontwikkeling. Ook helpt de regeling bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties. Zo zette Kanters Holland uit Gilze de DHI-regeling in om zijn gereviseerde melkmachines in Zimbabwe te demonstreren, en om deze met de bijbehorende kennis daarnaartoe te exporteren.

Budget

Ondernemers kunnen vanaf 15 januari 2024 weer een aanvraag indienen voor de DHI-regeling. Dit kan zolang er budget beschikbaar is. De aanvragen worden verwerkt op basis van 'Wie het eerst komt, het eerst maalt'. De eerste sluitingsdatum is 31 december 2024. Daarna wordt de subsidie met een jaar verlengd.

Voor 2024 is in totaal 8,5 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling. Hiervan gaat 4,5 miljoen euro naar activiteiten in andere landen. De overige 4 miljoen euro is bedoeld voor ontwikkelingslanden; de zogeheten DGGF-landen.

Subsidies voor handel en logistiek

Naast de DHI-subsidieregeling zijn er nog andere subsidieregelingen om ondernemers te ondersteunen. Goed om daarvan op de hoogte te blijven. Op de pagina Subsidies voor handel en logistiek | evofenedex hebben we de belangrijkste regelingen voor je op een rijtje gezet. 

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en haar collega's helpen je graag verder

Alice evofenedex