skipToContentskipToFooter

14-03-2024 Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak te verduurzamen. De eisen vanuit wetgeving en druk vanuit klanten dwingen tot actie. In een tijd waarin personeel en tijd schaars zijn, kan het moeilijk lijken om prioriteit te geven aan verduurzaming. Een oplossing hiervoor is het inzetten van studenten.

evofenedex is al jaren een vaste partner van het onderzoektraject Compose, in samenwerking met Tilburg University. Dit traject onderzoekt hoe menselijk gedrag van invloed is op enkele van de belangrijkste transities in de logistiek van vandaag. Een belangrijk onderdeel van het traject zijn de studentenopdrachten die uitdagingen en obstakels in kaart brengen bij ondernemers.

Door studenten te betrekken bij het analyseren van de duurzaamheidsuitdagingen, zoals het huidige transport- en distributienetwerk, kunnen bedrijven waardevolle inzichten en oplossingen verkrijgen. Deze inzichten kunnen zich bijvoorbeeld richten op potentiële kostenbesparingen en het verminderen van CO2-uitstoot. Daarnaast kunnen studenten helpen bij het identificeren van circulaire processen die geïntegreerd kunnen worden in de bedrijfsvoering, evenals het vinden van geschikte partners voor het omgaan met afvalstromen.

“Veel bedrijven lijken te vergeten dat een student ook een potentiële werknemer is”

Rick Stroeken, projectmanager SCM
Rick-Stroecken-500x500.jpg

Talentwerving

“Veel bedrijven lijken te vergeten dat een student niet alleen een oplossing kan bieden voor specifieke vraagstukken, maar ook een potentiële werknemer is”, merkt projectmanager Rick Stroecken op. “Door met studenten te werken aan opdrachten, kunnen bedrijven niet alleen hun verduurzamingsdoelen bereiken, maar ook op lange termijn hun werkdruk verlagen.”

Het betrekken van studenten bij verduurzamingsinitiatieven biedt bedrijven een laagdrempelige manier om vooruitgang te boeken, zelfs in een tijd waarin de middelen beperkt zijn. Inmiddels heeft evofenedex in de afgelopen 5 jaar al meer dan 70 studenten met als afstudeerrichting logistiek of supplychainmanagement bij leden van evofenedex geplaatst. Door gebruik te maken van de expertise en frisse ideeën van studenten, is menig lid verder geholpen met zijn uitdagingen op het vlak van het verduurzamen van zijn logistiek of digitalisering.

Meer informatie

Leden die gebruik willen maken van de diensten van een of meerdere studenten, kunnen contact opnemen met projectmanager Rick Stroecken via [email protected] of 079-3467 346. 

Compose

In samenwerking met maar liefst 4 faculteiten van Tilburg University wordt onderzoek verricht naar onder andere strategische verladerssamenwerking.