skipToContentskipToFooter

Afsluitingen, omleidingen en vertragingen

04-03-2024 De vele werkzaamheden aan de snelwegen in en rond Utrecht in 2024 blijven niet zonder gevolgen voor het verkeer. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de nodige wegafsluitingen, omleidingen en vertragingen.

Er staan dit jaar heel wat ingrijpende projecten op het programma. De verlichting van de Leidsche Rijntunnel in de A2 wordt binnenkort vervangen. In april gebeurt hetzelfde met de stalen kabels van de Galecopperbrug in de A12. Weer later wordt op delen van die beide snelwegen het asfalt vervangen en vinden er diverse renovaties aan viaducten en bruggen plaats. Ook wordt het asfalt op delen van de A1 en A27 onder handen genomen.

Extra reistijd en lange omleidingen

"Al deze werkzaamheden veroorzaken veel verkeershinder voor weggebruikers, met vaak afsluitingen in het weekend. Ook rijdt het verkeer doordeweeks soms langere periodes over minder en/of versmalde rijstroken. Tijdens de werkzaamheden moeten weggebruikers rekening houden met extra reistijd en soms lange omleidingsroutes", kondigt Rijkswaterstaat nu al aan. Het beperken van de overlast en vertraging gebeurt door waar mogelijk werk te combineren of in de nachten uit te voeren, maar dit is lang niet altijd mogelijk.