skipToContentskipToFooter

Reageren kan tot en met 31 maart

13-03-2024 De internetconsultatie voor de nieuwe Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij Bedrijven is onlangs van start gegaan. Belanghebbenden en belangstellenden kunnen tot en met 31 maart reageren op deze regeling, die is bedoeld om ondernemers te helpen met de transitie naar volledig elektrisch rijden en vervoeren.

De subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij Bedrijven betaalt aan ondernemers een deel van de kosten voor de aanschaf en plaatsing van laadpalen op hun eigen terrein, bijvoorbeeld op een distributiecentrum of een bedrijventerrein. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de grootte van de onderneming en het vermogen van de laadpaal. Mkb-ondernemingen krijgen 40 procent van de kosten vergoed, grote bedrijven 20 procent”, schrijft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in een toelichting.

Kosten advies deels vergoed

Er komt verder een loket waar ondernemers met hun vragen over laadpalen terecht kunnen. Ook wordt het mogelijk om subsidie aan te vragen voor advies over de juiste laadpalen en de aanleg ervan. De helft van de kosten van dat advies kunnen worden vergoed. Zo moet worden voorkomen dat een gebrek aan kennis leidt tot het uitstellen van investeringen, of dat er meer of zwaardere laadinfra wordt aangelegd dan waar het bedrijf in kwestie behoefte aan heeft.

De internetconsultatie voor deze regeling is tot en met 31 maart open. De online consultatie voor de Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur voor Zwaar Wegvervoer, die samenhangt met de regeling voor private laadinfra bij bedrijven, loopt nog tot en met zondag 17 maart.