skipToContentskipToFooter

Unieke internationale onderscheiding voor chauffeurs

02-08-2023 Het IRU Diploma of Honour is een unieke gelegenheid voor werkgevers in de handel en logistiek om hun chauffeurs in het zonnetje te zetten. In 2022 gaven veel leden van evofenedex gehoor aan onze oproep, voor dit jaar stromen de aanmeldingen inmiddels binnen. Heb jij je chauffeur(s) al aangemeld? Dit kan nog tot en met 31 augustus 2023.

Om aandacht en waardering te vragen voor het beroep van vrachtautochauffeur heeft de internationale wegvervoersorganisatie IRU het Diploma of Honour in het leven geroepen. Deze unieke internationale onderscheiding wordt ieder jaar uitgereikt aan chauffeurs die actief zijn in nationaal of internationaal wegvervoer.

Voorwaarden erediploma

Om voor het erediploma en speldje in aanmerking te komen, moeten de chauffeurs voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het bedrijf waar de chauffeur werkt, moet aangesloten zijn bij ondernemersvereniging evofenedex.
  • De genomineerde chauffeur moet de afgelopen 20 jaar als chauffeur actief zijn geweest en dit hebben gedaan tot volle tevredenheid van de huidige werkgever en eventuele voorgaande werkgever(s).
  • De genomineerde chauffeur moet minstens 5 jaar in dienst zijn bij het aanvragende bedrijf.
  • In zijn of haar totale loopbaan moet de genomineerde chauffeur minimaal 1 miljoen kilometers in het nationale of internationale wegvervoer hebben gereden.
  • De chauffeur mag in de laatste 20 jaar geen omvangrijk verkeersongeluk met lichamelijk letsel hebben veroorzaakt.
  • De chauffeur mag in de afgelopen 5 jaar geen noemenswaardige overtreding hebben begaan in het verkeer of op het gebied van douane- en/of administratieve wetgeving.
  • De chauffeur mag het erediploma niet eerder hebben ontvangen.

Het diploma met de daarbij behorende onderscheiding en een fraai speldje worden verstrekt door de IRU, een organisatie waar evofenedex een zeer actieve rol in speelt.

Aanmelden tot en met 31 augustus

Leden van evofenedex kunnen hun chauffeur(s) direct aanmelden bij de IRU. Dit kan tot en met donderdag 31 augustus 2023. Heb je vragen, neem dan contact op met onze ledenservice.

Basisbestand-pageheader-small-2080x868-diploma-of-honour.jpg