skipToContentskipToFooter

Flinke stap naar volledig elektrisch in 2030

04-03-2024 Lidl maakt vanaf nu geen gebruik meer van vrachtwagens op diesel om de 440 winkels Nederland te bevoorraden. De voertuigen die worden ingezet vallen voortaan in drie categorieën: volledig elektrisch, BIOLNG of HVO100.

De supermarkketen deed enkele maanden geleden twee toezeggingen. Enerzijds wilde het bedrijf zijn Nederlandse winkels in 2024 volledig fossielvrij gaan bevoorraden. Die stap is met ingang van vandaag gezet. En dat is ook een belangrijke mijlpaal op weg naar het andere doel: in 2030 de bevoorrading helemaal uitvoeren met elektrische vrachtwagens.

'Logische ontwikkeling'

Ruud Metten, manager logistieke innovaties Lidl: "De stap die we vandaag zetten past in ons duurzaamheidsbeleid. Het heeft grote invloed op de reductie van onze CO2-uitstoot in aanloop naar volledig elektrisch transport. Het is voor ons een logische ontwikkeling.” De elektrische vrachtwagens worden op de eigen distributiecentra opgeladen via (snel-)laders. Daarvoor worden bestaande faciliteiten uitgebreid en komt er binnenkort een nieuw laadplein bij het distributiecentrum in Oosterhout.