skipToContentskipToFooter

Meld je aan voor de kennissessie op de beurs ICT & Logistiek

04-11-2022 Maatwerk. De gruwel voor menig ICT-manager, want maatwerk is kostbaar. Maar vaak is het noodzakelijk, of toch niet? En koppelingen maken met externe systemen is een hoop gedoe, of valt dat mee? Expert Frank Erftemeijer, lid van de expertgroep Digitalisering van evofenedex, geeft antwoord op al dit soort vragen tijdens de beurs ICT & Logistiek op 8, 9 en 10 november.

Bedrijven doen er verstandig aan om met systeemkoppelingen aan de slag te gaan. Allereerst, omdat klanten en leveranciers digitaal willen samenwerken. Maar ook de overheid stelt steeds meer eisen op het vlak van data delen, bijvoorbeeld met het CBS. De vraag naar data neemt toe. Daarom moet het makkelijker worden om systeemkoppelingen te maken.

Handmatig data delen

Onderzoek van evofenedex wijst uit dat 75 procent van de bedrijven in enige mate logistieke data deelt met (keten)partners. Daarbij deelt die groep data het vaakst met logistieke partners en klanten. Logistieke data wordt idealiter via ‘electronic data interchange’ (EDI) gedeeld, maar handmatig delen gebeurt ook nog veel. Logistiek dienstverleners blijken veelal hun digitale processen beter op orde te hebben dan verladers en eigen vervoerders.

Frank Erftemeijer:"Waarom hebben we ondanks het bestaan van EDI-koppelingen nog zoveel handmatig werk?"

Frank Erftemeijer

Lid expertgroep Digitalisering van evofenedex en directeur van Simply Deliver

frank_def.jpg

Toekomstbestendig

Minstens 25 procent van de bedrijven deelt dus nog geen data met (keten)partners. Dat komt doordat het complex is. Maar ook door het gebruik van verouderde systemen, het ontbreken van data of het stellen van andere prioriteiten.

Maar wanneer je als bedrijf relevant wilt blijven, is het zeer belangrijk om data te delen. Gelukkig zijn er oplossingen die het makkelijker maken om data te delen, zoals het gebruik van open standaarden of online platformen waarmee eenvoudiger systeemkoppelingen te maken zijn.

Kennissessie

Om bedrijven hierbij te helpen, geeft expert Frank Erftemeijer, lid van de expertgroep Digitalisering van evofenedex, de kennissessie ‘Systeemkoppelingen maken zonder maatwerk en gedoe’ op de beurs ICT & Logistiek. Tijdens die sessie geeft hij inzicht in de valkuilen en tips voor betaalbaar, snel en autonoom koppelen van systemen. Na deze sessie ben je in staat de juiste softwarekeuze te maken en blijf je volledig onafhankelijk van je softwareleverancier.