skipToContentskipToFooter

Een antwoord op al je vragen over zero-emissiezones, elektrisch vervoer, regelgeving en nog veel meer

07-02-2023  In welke stad kan ik straks nog terecht met mijn dieselbestelauto of dieselvrachtauto? Wat is de overgangstermijn? Voor welke elektrische bedrijfsauto kies ik en waar kan ik laden? Welke duurzaamheidsregelgeving komt er op mijn bedrijf af? Hoe maak ik een CO2-rapportage voor mijn klant? Dit zijn vragen die elk bedrijf zichzelf de komende jaren zal stellen. Om onze leden hiermee te helpen, organiseren wij op 13 april het Duurzaam Vervoer Inspiratie Event.

Voorbereidingen treffen

De tijd begint voor het Nederlands bedrijfsleven te tikken om stappen te zetten in het verduurzamen van vervoer. Zo worden in 2025 de eerste zero-emissiezones van kracht in de grote steden. In 2026 worden bedrijven via de CSRD-wetgeving (Corporate Sustainability Reporting Directive) verplicht om over de duurzaamheidsactiviteiten te rapporteren binnen hun bedrijf. En in 2030 moet de CO2-uitstoot met 55% verminderd zijn.

Inspiratiesessies

Uit onderzoek blijkt dat het bijhouden van alle ontwikkelingen en het begrijpen van alle wettelijke verplichtingen, voor veel ondernemers een lastige en tijdrovende klus is. Tijdens ons Duurzaam Vervoer Inspiratie-event brengen we je helemaal op de hoogte via onze verschillende inspiratiesessies over:

  • Regelgeving rondom de gemeentelijke zero-emissiezones
  • Ontwikkelingen omtrent de elektrische laadinfrastructuur
  • Regelgeving en hulpmiddelen om CO2-uitstoot te inventariseren
  • Het meekrijgen van je personeel in de overstap naar elektrisch en zuiniger vervoeren
  • Innovatieve ontwikkelingen rondom bestelauto’s, cargobikes en lichte elektrische voertuigen.

Stap zelf in een elektrisch voertuig

Op deze dag kun je achter het stuur kruipen van een elektrische bestelauto, van een cargobike of van een zogeheten ‘Licht Elektrisch Voertuig’ (LEV). Zo ervaar jijzelf de mogelijkheden van deze elektrische voertuigen.

Keynotesprekers

Om je verder te inspireren, komt dé Duurzame Avonturier Wiebe Wakker aan het woord. Hij was de eerste persoon die met een elektrische auto naar Australië reed, toen elektrisch rijden nog een noviteit was. 

Voor een blik op de duurzame dagelijkse praktijk brengen we Henk van der Wal, directeur van Van der Wal Transport, in gesprek met Marinus Hol, manager operations van Bidfood. Ze nemen je mee op reis en vertellen meer over de duurzame uitdagingen van de afgelopen en de aankomende jaren.

Duurzaam Vervoer Inspiratie-event

Alles wat je wilt weten over duurzaam vervoer in een dag