skipToContentskipToFooter

Gezond vestigingsklimaat voor ondernemers

03-11-2023 Nieuw Sociaal Contract (NSC) staat al weken bovenaan in alle peilingen voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. De partij zet in op bestaanszekerheid, een nieuwe bestuurscultuur en een grondwettelijk hof. Maar welke plannen heeft de partij van Pieter Omtzigt als het gaat om handel en logistiek? 

We lichten drie positieve punten uit:

  • Alle landsdelen goed bereikbaar

NSC wil aan de slag met de 17 grote infrastructurele projecten die nu zijn ‘gepauzeerd’, zoals de N35, A1 en A58. Verder zijn ze voor aanleg van de Lelylijn, het verhogen van de verkeersveiligheid op nu onveilige wegen en het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel. Tot slot wil de partij goederenvervoer per spoor bevorderen en versterken met een landelijke netwerk van overslagfaciliteiten.

  • In verantwoord tempo klimaatneutraal

NSC wil de economie klimaatneutraal maken en met het oog daarop bouwen ze de afhankelijkheid van fossiele bronnen in een ambitieus maar verantwoord tempo af. Zon, wind, geothermie, groen gas, waterstof en kernenergie hebben de toekomst, hiervoor treffen ze reserveringen. Het energienetwerk moet uitgebreid en robuuster worden met het oog op elektrificatie van het bedrijfsleven.

  • Belang gezond vestigingsklimaat

Om het verdienvermogen van Nederland op lange termijn zeker te stellen is een gezond vestigingsklimaat van belang, zo stelt NSC. Het gaat hierbij niet in de eerste plaats over fiscale faciliteiten, maar vooral om de beschikbaarheid van talent, het scheppen van voorwaarden voor innovatie en groei en goede regionale samenwerkingsverbanden. De partij wil de administratieve lasten voor het mkb verminderen, onder meer door bestaande wet- en regelgeving tegen het licht te houden en te bekijken wat overbodig is. Bij nieuwe wetgeving moet er een mkb-uitvoeringstoets komen.

Schrijf je in voor ‘Het grote debat voor Handel en Logistiek’ op 3 november

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen organiseren we op 3 november 2023 vanuit ons magazijn in Zoetermeer 'Het grote debat voor Handel en Logistiek'. Tijdens dit debat delen verschillende politieke partijen hun toekomstvisie aan de hand van drie stellingen en gaan daarover met elkaar in debat. 

Dit is jouw kans om te horen welke partijen de beste ideeën en plannen hebben voor de handel, logistiek en ons land. Inschrijven doe je via onze website. Je kunt kiezen om online of live in het publiek bij het debat aanwezig te zijn.

Tweede Kamerverkiezingen (TK2023)

De Tweede Kamerverkiezingen in november zijn belangrijk voor de handel en logistiek. Als vertegenwoordiger van handels- en productiebedrijven gaat evofenedex dan ook graag in gesprek met de nieuwe Kamerleden om aandacht te vragen voor belangrijke onderwerpen. De komende weken bespreken we in een serie nieuwsberichten per politieke partij de drie meest positieve punten voor handels- en productiebedrijven. Meer informatie over de verkiezingen en ons tien-puntenprogramma voor de politieke partijen vind je hier.

Vragen over onze standpunten?

Neem contact op met Jurgen van der Sloot, manager Public Affairs.

Jurgen