skipToContentskipToFooter

Heel juni van Nieuwerbrug tot De Meern twee rijstroken minder beschikbaar

03-06-2024 Tegen alle verwachtingen in stond er vanmorgen geen megafile op de A12 van Den Haag richting Utrecht. Er was wel sprake van extra filevorming maar volgens de ANWB was deze niet ‘ontwrichtend’. Desalniettemin moeten vervoerders de hele maand juni rekening houden met vertragingen vanwege de grootschalige werkzaamheden.

Gisteren is Rijkswaterstaat gestart met de werkzaamheden aan de A12 van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Deze werkzaamheden duren de hele maand juni. Dit betekent dat vanaf vandaag overdag twee rijstroken minder beschikbaar zijn op de A12 van Nieuwerbrug tot De Meern.

Rijkswaterstaat zegt enorme hinder op dit traject te verwachten. “Normaal gesproken is deze weg al erg druk. Met de afsluitingen en de gehalveerde capaciteit doordeweeks overdag kunnen de files nu tot aan Den Haag oplopen.” Weggebruikers die toch per se de weg op moeten, doen er volgens Rijkswaterstaat verstandig aan voor de beste omleidingsroutes op navigatie te rijden. Al kunnen de omleidingsroutes ook erg druk zijn.

Werkzaamheden A12

De A12 is in juni vier weekenden afgesloten van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Daarnaast vinden doordeweeks tien nachtafsluitingen plaats op dit traject en op elf doordeweekse dagen zijn twee van de vier rijstroken beschikbaar. Dit is onder andere nodig om het asfalt te vervangen. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op Groot Onderhoud A12.