skipToContentskipToFooter

Handige interactieve kaart met deelmobiliteit en laadpalen

06-05-2024  In de binnenstad van Groningen geldt vanaf 1 april 2025 een zero-emissiezone. Nieuwe bedrijfs- en vrachtauto’s die de zone in willen, moeten dan uitstootvrij zijn. 

Vanaf 1 januari 2025 voeren diverse gemeenten in Nederland een zero-emissiezone (ZE-zone) in. Groningen heeft besloten om vanaf 1 april 2025 een dergelijke zone in de binnenstad in te voeren. "Zo houden we de lucht schoon, beperken we de geluidsoverlast en zorgen we voor meer ruimte voor voetgangers en fietsers", aldus een verklaring van de gemeente Groningen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Naamloos.png

Een kaart van de nieuwe ZE-zone in de binnenstad van Groningen.

Voor bestaande bedrijfs- en vrachtauto’s geldt tot uiterlijk 2030 een overgangsregeling, waardoor sommige voertuigen tijdelijk nog in het gebied mogen komen.


Wijzigingen voor ondernemers

Voor ondernemers die met bedrijf -en vrachtauto’s de Groningse binnenstad in moeten, komen er dus grote veranderingen aan. Veel informatie over de toekomstige ZE-zone in Groningen is te vinden op de website van de gemeente zelf. Hierop staan onder andere een interactieve kaart met deelmobiliteit en laadpalen, een handige kentekencheck en een lijst met veelgestelde vragen.

Een andere praktische website die ondernemers helpt bij de voorbereiding op de ZE-zones is Op weg naar ZES. evofenedex is een van de partijen die bij de oprichting van deze website betrokken is geweest.