skipToContentskipToFooter

Gebruikmaken van verschillende modaliteiten wordt makkelijker met Modal Shift Service

Vertraging door files op de weg. De verplichting om de CO2-uitstoot te reduceren. Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is voor handel- en productiebedrijven om hun logistiek en transport opnieuw tegen het licht te houden. Grote verladers maken vaak al gebruik van de mogelijkheden die de binnenvaart, shortsea en het spoor hen biedt. Maar ook voor het midden- en kleinbedrijf biedt transport via verschillende modaliteiten onverwachte kansen op het vlak van duurzaamheid, logistieke optimalisatie en kosten.

De logistiek van je bedrijf structureel aanpassen is geen sinecure. Het grootste struikelblok bij een mkb-bedrijf is vaak het gebrek aan capaciteit om dit traject op te pakken. Daarnaast is er ook een tekort aan kennis en inzicht van de mogelijkheden. Zo weten bijvoorbeeld veel mensen niet dat de vaartijd van of naar Rotterdam in Nederland maar maximaal 28 uur is. Of dat de vervoerskosten met een trein minstens de helft van luchttransport zijn.

Eerst mental shift

Voordat er een modal shift gerealiseerd kan worden, moet er vaak eerst een mental shift plaatsvinden. De overstap naar een andere modaliteit heeft namelijk in veel gevallen een grote impact op de logistieke (denk)processen binnen bedrijven. Naast de praktische vragen over deze modaliteiten gaat het ook om logistieke vragen als: Hoe om te gaan met voorraden, doorlooptijden, volumes, kosten en bestaande contracten? En waar en met wie moet ik beginnen? Helaas bestaat er voor dergelijke vragen geen uniform antwoord. Ieder bedrijf kent immers zijn eigen dynamiek op logistiek gebied. 

Om te voorzien in deze kennisbehoefte is op maat gemaakte ondersteuning nodig. Geen dikke rapporten, maar concrete ondersteuning van specialisten, die ruime kennis hebben van logistiek én weten hoe ze goederenstromen concreet kunnen overzetten van de weg naar het spoor, de binnenvaart of shortsea. We hebben al veel modal shift-projecten met bedrijven tot stand gebracht dus we hebben alle kennis in huis.

Voordelen spoor / binnenvaart / short sea

  • Forse verlaging CO2-uitstoot
  • Makkelijker voldoen aan duurzaamheidsvereisten
  • Eenvoudige uitbreiding transportcapaciteit
  • Betrouwbare track and trace
  • Transport-continuïteit

Met onze Modal Shift Service kijken we samen of modal shift voor jouw bedrijf kansen biedt. Bekijk hieronder hoe het werkt.

Hoe werkt de Modal Shift Service

Vragen over vervoer?

Mark en zijn collega's helpen je graag verder

evofenedex vervoer