skipToContentskipToFooter

Bij Vervoer spelen een aantal belangrijke hoofdthema's waar leden bijna dagelijks mee te maken hebben. Denk aan de duurzame transitie waar zero-emissiezones en laadinfrastructuur een belangrijke rol spelen. Maar ook aan wetgeving, zoals de verplichte CO2-registratie (CSRD) en de regels van rij- en rusttijden. Of hele praktische zaken zoals een rijverbod of maten en gewichten. Onze ledenadviseurs weten er alles over.

Hieronder een overzicht van onze adviseurs met hun specialisme. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze experts via het oranje contactblok onderaan de pagina.

Ben je nog geen lid, maar wil je dat wel graag worden? Kijk dan op onze lidmaatschapspagina voor meer informatie of neem contact met ons op via 079 3466 985.

Vragen over o.a. zero-emissiezones, duurzaamheidssubsidies, milieuzones, laadinfrastructuur, apk, LZV

Mark van Geest (leden- en bedrijfsadviseur)

"Ik merk dat veel van onze leden vragen hebben over het verduurzamen van hun wagenpark. Zoals bijvoorbeeld de vraag: Zijn er openbare oplaadpunten voor vrachtauto's? Er zijn op dit moment nog niet zoveel openbare laadpunten voor vrachtauto's, maar ik verwacht dat dit de komende jaren nog wel gaat toenemen. We houden alle ontwikkelingen goed in de gaten, zodat we onze leden optimaal kunnen adviseren."

Als lid van evofenedex kun je ook de hulp inschakelen van mij als bedrijfsadviseur voor een persoonlijk advies op maat. We hebben verschillende adviesdiensten waar je gebruik van kunt maken.

Mark-van-Geest-Vervoer 500x500 .jpg
Vragen over o.a. kostencalculatie, eigen vervoer, kostenontwikkeling wegvervoer, maten en gewichten

Ricky Voorn (ledenadviseur)

Hoever mag mijn lading uitsteken van mijn voertuig? "Dat is een van de vragen die ik regelmatig krijg van leden. Allereerst is het van belang of de lading deelbaar is of ondeelbaar. Deelbare lading mag maximaal 1,00 meter achter het voertuig uitsteken, maar niet meer dan 5,00 meter achter het hart van de achteras. In de breedte mag de lading niet uitsteken. Bij ondeelbare lading is het meer ingewikkeld. Heb je hier vragen over, neem dan contact met me op."

ricky.jpg
Vragen over o.a. landeninformatie, rijverboden, milieuzones (buitenland), regels voor internationaal wegvervoer

Peter Teunisse (ledenadviseur)

"De regels voor vervoer over de weg verschillen vaak per land. Een voorbeeld is de verplichting van brandblussers. In België wordt streng toegezien op de aanwezigheid van tweede brandblussers bij trekker/oplegger-combinaties en vrachtauto/aanhangwagen-combinaties. Het niet naleven kan tot een boete van 750 euro leiden. Op onze website staat een handig internationaal landenoverzicht met veel informatie. Vragen? Neem dan gerust contact op."

Peter-Teunisse- 900x900 IO.jpg
Vragen over o.a. vervoerswetgeving, belastingen, tachograaf, rijbewijzen, code 95, rij- en rusttijden, dieselprijzen

Marjolein Maas (ledenadviseur)

Wanneer heeft een chauffeur recht op pauze tijdens werktijd? "Dit is een van de vragen die regelmatig krijg. Werknemers die op een bestel- of vrachtauto(combinatie) rijden met meer dan 500 kg laadvermogen (volgens kentekenbewijs), vallen onder het 'Arbeidstijdenbesluit vervoer'. Het Arbeidstijdenbesluit vervoer kent twee verschillende pauzeregelingen. Voor al dit soort vragen kun je bij mij terecht."

Marjolein-Maas-500x500 gevaarlijke stoffen.jpg
Juridisch advies

Shari Touw (bedrijfsjuriste)

"Regelmatig word ik bevraagd over lading zekeren, zoals: “Mijn vervoerder zegt dat hij de lading niet hoeft te zekeren volgens het CMR-verdrag, heeft hij hierin gelijk?” Over lading zekeren bestaan een aantal misverstanden. Eén daarvan is dat vaak gedacht wordt dat het CMR-verdrag bepaalt wie er verantwoordelijk is voor het laden, stuwen en zekeren. Dat is niet het geval. De wetgever heeft het aan partijen overgelaten om hier zelf afspraken over te maken. Heb je vragen hierover? Ik denk graag mee."

Leden kunnen vragen stellen aan onze bedrijfsjuristen. Als de vraag binnen circa een uur beantwoord kan worden, is dat bij het lidmaatschap inbegrepen.

Shari Touw 500x500.jpg

Heb je vragen?

Ricky, Marjolein, Peter, Mark of Shari helpen je graag verder

De 10 meestgestelde vragen over vervoer

Bekijk de vragen en antwoorden per onderwerp