skipToContentskipToFooter

Coronabewijs in Duitsland nodig

25-11-2021 Duitsland heeft op 24 november 3G ingevoerd op de werkvloer. Deze maatregelen hebben gevolgen voor Nederlandse chauffeurs die vracht moeten ophalen of bezorgen in ons buurland.

Volgens BGL, de Duitse werkgeversorganisatie voor de transportsector, zijn beroepschauffeurs gebonden aan de 3G-beperkingen zodra ze hun voertuig verlaten. Dit zou betekenen dat ze dan een bewijs van vaccinatie, een bewijs van herstel van corona of een bewijs van een negatieve coronatest moeten kunnen laten zien. In dat geval moeten chauffeurs een van de volgende bewijzen op zak hebben als ze bij een opdrachtgever aankomen.

1. Bewijs van vaccinatie

Een digitaal COVID-vaccinatiecertificaat of -vaccinatiepas die geldig is in de EU. Hierop staat een bewijs van vaccinatie volgens de beschreven vereisten. Het bewijs is pas vanaf 14 dagen na volledige vaccinatie geldig.

2. Bewijs van herstel

Een digitaal COVID-certificaat van herstel of een ander bewijs van herstel. Hieruit blijkt dat een eerdere infectie met COVID-19 is aangetoond door nucleaire zuuramplificatietechnologie. De test moet ten minste 28 dagen oud zijn en mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

3. Bewijs van negatieve test

Het gaat hier om een PCR-test die niet ouder is dan 48 uur, of een flow-test (sneltest) die niet ouder is dan 24 uur. Zelftesten zonder toezicht worden niet geaccepteerd.