skipToContentskipToFooter

Veiligheid in het geding bij werkzaamheden aan brug over Noordhollandsch Kanaal

29-04-2024 Rijkswaterstaat heeft de A7 bij Purmerend afgesloten voor vrachtauto’s en bussen. Vanwege de renovatie van de Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingenbrug over het Noordhollandsch Kanaal gold er al een gewichtsbeperking, maar die bleek veelvuldig overschreden te worden. De werkzaamheden duren tot en met september.

Om de veiligheid van de medewerkers te kunnen garanderen is de beperking ingesteld. De brug wordt juist opgeknapt omdat de steunpunten te zwak zijn voor zwaar verkeer. Ondanks een strikte handhaving de afgelopen weken nam het zware vrachtverkeer nauwelijks af. Daarom was er nog maar een maatregel mogelijk: een verbod op vrachtauto’s en bussen.

Cameratoezicht

Het zware verkeer wordt omgeleid via de A8, de A9 en de N246. Er komen camera’s te hangen die het verbod gaan controleren. Volgens het ministerie is de maatregel noodzakelijk en moeten de goede hier onder de kwaden lijden.

Eerder riep evofenedex en TLN al op om rekening te houden met de werkzaamheden aan deze belangrijke verkeersader in Noord-Holland. De komende maanden worden 50.000 gaten in de brug geboord, die opgevuld worden met wapeningsstaal. Medio september kan het zware verkeer dan weer veilig over de brug.