skipToContentskipToFooter

Kom naar de Dag van de Digitalisering op 4 juni

29-04-2024 Er is nog een wereld te winnen op het gebied van automatisering en robotisering in het magazijn, in het gebruik van digitale vrachtbrieven, in verdere digitalisering van duurzaamheidsrapportages en in de integratie van kunstmatige intelligentie (AI). Laat je informeren en inspireren door experts en vakgenoten op de Dag van Digitalisering op 4 juni.

Een digitale revolutie in de logistiek staat voor de deur en het Nederlandse bedrijfsleven moet zich hierop voorbereiden. Bedrijven die momenteel nadenken over de implementatie van robots in het magazijn, het gebruik van digitale vrachtbrieven, verdere digitalisering van duurzaamheidsrapportages, of over de integratie van kunstmatige intelligentie (AI), worden tijdens de allereerste Dag van Digitalisering op dinsdag 4 juni geïnformeerd én gestimuleerd om de volgende stappen te zetten.

Deze dag wordt georganiseerd door evofenedex, Beurtvaartadres, TLN (Transport en Logistiek Nederland) en Logistiek Digitaal. Een samenwerking van toonaangevende partners die je, aan de hand van praktische tips en handvatten, meenemen in de mogelijkheden die digitalisering biedt om sneller, slimmer en betrouwbaarder te werken.

Cruciaal

Digitalisering wordt steeds belangrijker in de logistieke sector. Bedrijven die vooroplopen in digitalisering zijn wendbaarder, efficiënter en beter voorbereid op de toekomstige uitdagingen. Volgens Anneloes van Klaveren, projectleider Supply Chain Management, is de toekomst digitaal: "het is cruciaal voor bedrijven om de juiste stappen te zetten in de digitalisering van hun logistieke processen. Digitalisering is hét hulpmiddel voor bedrijven om beter en sneller in te kunnen spelen op de behoeften van klanten en op eisen van de overheid. Daarnaast biedt digitalisering, in tijden van personeelstekorten, krachtige tools waarmee je uiteindelijk meer gedaan krijgt. Dit evenement geeft een unieke gelegenheid om nieuwe inzichten op te doen, geïnspireerd te raken en praktische tips te ontvangen."

Bedrijfscases

Het programma van de Dag van Digitalisering belicht vijf logistieke thema’s waar digitalisering een positief effect heeft op het logistieke proces. Tijdens dit event worden verschillende bedrijfscases van succesvolle digitalisering in de spotlights gezet. Hieronder volgt een overzicht van de plenaire sessies:

  • De vereiste digitale stappen voor duurzaamheid en CO2-registratie. TLN deelt inzichten over de digitale stappen die nodig zijn voor duurzaamheidsrapportages en CO2-registratie binnen de logistieke sector.
  • Wordt AI de volgende stap in jouw logistieke digitalisering? Pipple, partner in data & A.I., presenteert de mogelijkheden en voordelen van AI in logistieke processen en hoe dit de volgende stap kan zijn in jouw digitaliseringstraject.
  • De volgende stap in automatisering & robotisering van je magazijn. Ontdek hoe evofenedex de automatisering en robotisering in magazijnen naar een hoger niveau tilt.
  • Zet een volgende stap met de digitale vrachtbrief. Beurtvaartadres laat zien hoe de digitale vrachtbrief de logistieke processen kan verbeteren en efficiënter maken.
  • De volgende digitale stap zet je samen met collega's. Logistiek Digitaal benadrukt het belang van samenwerking en het delen van kennis bij de digitale transformatie van jouw bedrijf.

Geen tijd te verliezen

Arjen Lagerweij, magazijnexpert bij evofenedex, benadrukt dat bedrijven geen tijd te verliezen hebben. “Misschien staan de plannen voor digitalisering en automatisering over een paar jaar pas op de planning, maar het is toch goed om hiermee nu al aan de slag te gaan. Inventariseer de mogelijkheden die passen bij jou logistieke operatie en zorg voor een goede logistieke basis, dan is de kans op een succesvol digitaliserings- of automatiseringsproject het grootst."

Powersessies

Naast de plenaire sessies zijn er ook powersessies; gesprekken met experts en netwerkmogelijkheden om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen en ervaringen. Zo raak je in gesprek met vakgenoten en experts. De Dag van Digitalisering vindt plaats op 4 juni in Zoetermeer. Het evenement is gratis voor belangstellenden. 

Zet de volgende stap in logistieke digitalisering

Tijdens de Dag van Digitalisering organiseren ​Beurtvaartadres, ​TLN, ​evofenedex en ​Logistiek Digitaal een vullend programma waarin je wordt bijgepraat hoe je de volgende stap in jouw logistieke digitalisering kunt realiseren. Laat je bijpraten, doe nieuwe inzichten op en krijg praktische tips.