skipToContentskipToFooter

De strategie moet er op zijn gericht de luchthaven zo goed mogelijk te laten renderen voor Nederland

15-09-2022 Volgens evofenedex vertrekt met Dick Benschop als CEO van luchthaven Schiphol iemand die oog heeft voor de functie van Schiphol voor internationale handel en logistiek. Benschop erkent de zorgen van ondernemers over het verdwijnen van vrachtvluchten die noodgedwongen vertrekken vanaf Schiphol. Hij is daarom voorstander van het inrichten van een aparte slotpoule voor vrachtvluchten om de economische meerwaarde voor Nederland te borgen.

Bovendien heeft Dick Benschop de luchthaven tijdens de Covid-19-crisis door de grootste crisis in de luchtvaartgeschiedenis geloodst. Er werd op de luchthaven ruim baan gegeven aan vrachtvluchten met medische en urgente goederen en Covid-19-vaccins, die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het bestrijden van de pandemie.

Dick Benschop

500x500-benschop.jpg

Volgens ondernemersvereniging evofenedex moet bij de zoektocht naar een nieuwe CEO vooral worden gekeken naar de aansturing van Schiphol.

Als grootste aandeelhouder van Schiphol heeft het ministerie van Financiƫn weinig oog gehad voor de bijdrage van de luchthaven Schiphol aan Nederland en heeft het gestuurd op zoveel mogelijk dividend. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is verantwoordelijk voor het luchtvaartbeleid in Nederland en beschikt over de inhoudelijke kennis, maar heeft geen inbreng op de strategie van de luchthaven. Deze strategie moet er op zijn gericht de luchthaven zo goed mogelijk te laten renderen voor Nederland, in plaats van zo veel mogelijk dividend opleveren voor aandeelhouders.