skipToContentskipToFooter

Werkzaamheden gaan vijf maanden duren

18-03-2024 De komende vijf maanden zal in heel Groningen sprake zijn van ernstige verkeershinder. In die periode vinden er tal van werkzaamheden plaats die ervoor moeten zorgen dat vanaf september verkeer over de nieuwe zuidelijke ringweg kan rijden.

“Voordat het zover is, moeten eerst het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ligging en het Europaplein op elkaar aangesloten worden. Dat gebeurt tussen maart en september onder de noemer Operatie Ring Zuid. Het Julianaplein is dan grotendeels dicht en ook een deel van de zuidelijke ringweg is afgesloten. Dit levert ruim vijf maanden lang ernstige verkeershinder op in heel Groningen”, aldus Groningen Bereikbaar.

Deze organisatie raadt automobilisten met klem aan om de komende maanden zoveel mogelijk thuis te werken of anders te reizen. En als het echt niet anders kan dan met het eigen voertuig, dan bij voorkeur buiten de spits of via een P+R. “Als automobilisten met de auto blijven reizen, loopt het verkeer in de stad vast en verwachten we files die uren kunnen duren.”

Vertragingen voorkomen

Van bedrijven in de logistiek en handel in de provincie Groningen zorgt Operatie Ring Zuid uiteraard ook voor de nodige uitdagingen. Bidfood Groningen doet er alles aan om vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen: ‘Voor de zekerheid ook een bakfiets aangeschaft'