skipToContentskipToFooter

Kosten en personeelstekort grootste zorg bij datagedreven werken

08-07-2024 Digitalisering heeft voor 92 procent van de fabrikanten een hogeprioriteit, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Zebra Technologies. Door de ontwikkeling van artificial intelligence (AI) zijn producenten bereid hun databeheer te verbeteren en te investeren in nieuwe technologieën. Daarmee hopen ze hun visibility en kwaliteit in het productieproces te verbeteren.

Onderzoekers constateren echter ook dat fabrikanten nogal wat obstakels zien. Zo kijken ze aan tegen de kosten en het kunnen vinden van geschikte medewerkers om de transformatie te maken. Ook vinden ze het nog lastig om in te zien wat die nieuwe technieken kunnen brengen. Een eerste stap daarin is echter het op orde brengen van de data om deze vervolgens goed in te kunnen zetten. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van AI om de productie efficiënter te kunnen doen.

Lange weg

De ambities mogen dan groot zijn, maar de praktijk is weerbarstig. In Europa heeft slechts 15 procent van de fabrikanten echt real-time inzicht in wat er gebeurt. De helft van de ondervraagden geeft wel aan in 2029 de visibility op orde te willen hebben.

Lees het complete onderzoek op de speciale pagina bij Zebra Technologies. Daarnaast is er meer informatie beschikbaar op de site van evofenedex over digitalisering