skipToContentskipToFooter

6 adviseurs helpen bedrijven kosteloos met hun digitaliseringsproces

02-04-2024 Digitalisering biedt volop kansen om processen eenvoudiger en efficiënter te laten verlopen, maar is ook complex. Hulp bij digitalisering is daarom hard nodig. Onderzoek wijst uit dat slechts 10 procent van de mkb-bedrijven, die te maken hebben met logistieke processen, volledig klaar is om digitaal samen te werken. Dit stelt Anneloes van Klaveren, adviseur bij Logistiek Digitaal en evofenedex. “We begrijpen allemaal het belang van digitaal samenwerken, maar missen soms de kennis over hoe je dit praktisch binnen een bedrijf uitvoert. Terwijl er volop do’s and don’ts te benoemen zijn.”

Om bedrijven hiermee te helpen, heeft Logistiek Digitaal een gratis online cursusaanbod samengesteld. Logistiek Digitaal, een initiatief van evofenedex en Transport en Logistiek Nederland, helpt bedrijven stappen vooruit te zetten en aan de slag te gaan met digitalisering.

Datagedreven werken en meer

“We hebben in samenwerking met verschillende partijen in de markt en uit het onderwijs, waaronder Fontys en Hogeschool Windesheim, een online cursusaanbod samengesteld. Dit richt zich op onderwerpen zoals datagedreven werken, projectmanagement, papierloos werken, forecasting en op andere aspecten die je wilt weten over de digitalisering van logistiek. Het aanbod is geschikt voor alle kennisniveaus en omvat momenteel 28 verschillende cursussen. En dit cursusaanbod wordt in de komende maanden nog uitgebreid”, besluit Anneloes.

Belangstellenden kunnen eenvoudig en snel inloggen met behulp van bijvoorbeeld een Google- of Facebook-account of kunnen een eigen account aanmaken, waardoor ze direct toegang krijgen tot het volledige, gratis, cursusaanbod.

Adviseur op bezoek

Naast een uitgebreid cursusaanbod, heeft Logistiek Digitaal ook 6 adviseurs met praktijkkennis beschikbaar. Zij helpen bedrijven, op locatie of via een videoverbinding, kosteloos met hun digitaliseringsproces. Een afspraak maken met een adviseur? Dat kan hier eenvoudig online.

Kosteloze ondersteuning bij digitalisering

Logistiek Digitaal is er om bedrijven te ondersteunen in het digitaliseren van hun logistieke keten. Dit doen zij met een deskundig team met medewerkers van evofenedex en TLN.

logistiek_digitaal_logo_def.jpg