skipToContentskipToFooter

Volg de officiële omleidingsroute

16-12-2022 Er is afgelopen week schade geconstateerd aan het wegdek in de Prinses Margriettunnel in de A7 bij Sneek. De schade is dermate ernstig dat de A7 tussen Sneek en Joure in beide richtingen is afgesloten. Het herstel van de brug kan enkele maanden duren.

De A7 tussen Sneek en Joure blijft in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Met borden en tekstkarren is een omleidingsroute aangegeven. Het scheepvaartverkeer over het Prinses Margrietkanaal ondervindt geen hinder.

Omleidingsroute

De officiële omleidingsroute voor het minder zware verkeer gaat via de N342 en dus ook over de brug Spannenburg als je vanuit het zuiden richting Sneek wilt rijden of vice versa. Voor zwaarder transport (in verband met gewichtsbeperking van de brug bij Spannenburg) is de officiële omleidingsroute vanuit het zuiden via de N359 (Lemmer) en vice versa. Vanuit het noorden wordt de route A7 Heerenveen, A32 naar Leeuwarden, N31/A32 naar Harlingen en de N31 naar Zurich en vice versa aangehouden als officiële omleidingsroute voor al het wegverkeer.

Spoedoverleg

Aanstaande maandag is er spoedoverleg met verkeerskundigen van Rijkswaterstaat, de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest Fryslân, de politie en de provincie Fryslân om te bepalen of er verkeerskundige verbeteringen kunnen worden doorgevoerd naar aanleiding van de afsluiting van de A7 tussen Joure en Sneek.