skipToContentskipToFooter

Ook Oostenrijk en Luxemburg hebben rijverboden vanwege Dag van de Duitse eenheid

28-09-2022 Vanwege de viering van de Dag van de Duitse eenheid op maandag 3 oktober moet rekening worden gehouden met een rijverbod voor voertuigen met een maximum toegestaan totaalgewicht van meer dan 7,5 ton en voor alle vrachtauto’s met aanhanger ongeacht het totaalgewicht. Het rijverbod geldt die dag van 0.00 tot 22.00 uur.

Oostenrijk

Als gevolg van de viering van de Dag van de Duitse eenheid op maandag 3 oktober in Duitsland, heeft Oostenrijk op deze dag een rijverbod ingesteld voor voertuigen met een totaalgewicht van meer dan 7,5 ton. Dit rijverbod geldt van 0.00 tot 22.00 uur op de A12/A13 Brennerautobahn/Inntalautobahn wanneer het einddoel in Duitsland is gelegen. Kijk voor meer informatie op: Oostenrijk - wegvervoer | evofenedex

Luxemburg

Ook Luxemburg heeft op deze dag een rijverbod ingesteld voor voertuigen met een totaalgewicht van meer dan 7,5 ton met bestemming Duitsland. Dit rijverbod geldt van zondag 2 oktober 23.30 uur tot maandag 3 oktober 21.45 uur. Op Luxemburg - wegvervoer | evofenedex vind je meer informatie.

Europees landenoverzicht

Op onze website staat een compleet overzicht van de feestdagen en rijverboden per Europees land: Landeninformatie internationaal wegvervoer | evofenedex

Wil je op de hoogte blijven van alle rijverboden?

Leden kunnen zich inschrijven voor onze speciale Vervoersupdate. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van alle vervoersgerelateerde ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- en regelgeving, verplichtingen voor chauffeurs, tachograaf, rijverboden, milieu- en zero-emissiezones. Inschrijven kan via onze website.