skipToContentskipToFooter

Vermijd ICT-debacles

27-05-2024 Tijdens de Dag van Digitalisering krijgen deelnemers inzichten die cruciaal zijn om een digitaliseringsproject tot een succes te maken. 

Onderzoek van evofenedex heeft uitgewezen dat dertig procent van de hierover ondervraagde bedrijven, inmiddels een mislukt ICT-project op het gebied van logistiek heeft meegemaakt. Het aansturen, bedenken en implementeren van techniek, blijft mensenwerk. Daarom is het noodzakelijk om medewerkers mee te krijgen in digitalisering en hen te coachen in het digitaal werken. Dat erkende ook Ploeger Logistics. 

Inspireren en begeleiden

Deze logistieke dienstverlener zag de noodzaak zijn medewerkers te betrekken bij de digitale opgave waarvoor het bedrijf nu staat. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft Jürgen Volder, business controller bij Ploeger Logistics, samen met een collega deelgenomen aan de Digi-coach opleiding van Logistiek Digitaal. Deze driedaagse opleiding heeft onder meer tot doel collega's te inspireren en begeleiden bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Ook stimuleert het datagedreven werken binnen organisaties. Inmiddels zijn de eerste vijftien Digi-Coaches geslaagd.

Op de Dag van de Digitalisering deelt Ploeger Logistics hoe zij werken aan digitale verbeterprojecten, hoe zij hun bedrijfscultuur hierop aanpassen en op welke manier zij weerstand bij collega’s wegnemen. Ook komt adviseur digitalisering én docent van de Digi-coach opleiding Jeroen Lohuis, aan het woord. Jeroen vertelt, aan de hand van praktische voorbeelden, hoe je in jouw bedrijf de digitale verandering echt realiseert.

““de kennis van medewerkers is essentieel voor een succesvolle digitalisering. ”

Anneloes van Klaveren, expert digitalisering evofenedex
Anneloes_van_Klaveren_500x500.jpg

Delen praktijkkennis

Anneloes van Klaveren, expert digitalisering bij Logistiek Digitaal, benadrukt: “de kennis van medewerkers is essentieel voor een succesvolle digitalisering. Zij zijn dé experts in hun werkzaamheden en die kennis is niet te verkrijgen bij een IT-leverancier, consultant of welke externe partij dan ook. Maar het vereist samenwerking, initiatief en een goede projectaanpak, om collega’s te betrekken. Met deze sessie willen we de praktijkkennis van dit moment direct delen met de deelnemers.” 

Dag van Digitalisering

Op dinsdag 4 juni organiseren evofenedex, TLN (Transport en Logistiek Nederland), Beurtvaartadres en Logistiek Digitaal, de Dag van Digitalisering. Het thema van deze dag is: ‘Zet de volgende stap in je logistieke digitalisering’. Naast het onderwerp verandermanagement, zijn er, tijdens dit event, ook informatiesessies over duurzaamheidsdata, de digitale vrachtbrief en robotisering in het magazijn. Deelnemen is geheel kosteloos.

Dag van Digitalisering

Benieuwd welke digitaliserings-, robotiserings- en automatiseringsoplossingen interessant kunnen zijn voor jouw organisatie? Kom dan naar de Dag van Digitalisering op dinsdag 4 juni in Zoetermeer.

dagvandigitalisering-250x250_160x160.jpg