skipToContentskipToFooter

Euser, The Greenery en Bricklog, delen hun ervaringen met business intelligence

Data zijn het nieuwe goud; tenminste als je je data weet om te zetten naar bruikbare en waardevolle informatie. Onderzoek wijst uit dat veel bedrijven intensief gebruikmaken van Microsoft Excel voor inzichten in hun data. Maar als klanten, zusterbedrijven, toeleveranciers of overheden, steeds vaker gedetailleerde vragen stellen over je data, wordt snel duidelijk dat je als bedrijf, op een bepaald moment, de limiet bereikt met Excel als data-analysetool.

Power BI

Een data-analysetool, zoals Microsoft Power BI, biedt dan uitkomst. Deze tool is geschikt voor het verwerken van grote hoeveelheden data en kan automatisch gekoppeld worden aan diverse databronnen. Zo verkrijgt een ondernemer relevante rapportages, heldere data-analyses en waardevolle business intelligence. Want met de juiste data kan een bedrijf, met behulp van digitalisering, zichzelf blijven verbeteren. Logistieke processen bevatten namelijk volop waardevolle informatie, zoals: transport- en leveringsgegevens, klantgegevens, productieplanning en/of voorraadinformatie.

Webinar business intelligence

Om de stap te kunnen zetten naar waardevolle informatie, organiseert evofenedex op woensdag 19 april een webinar. In dit webinar komen ervaringsdeskundigen en experts aan het woord die je vertellen hoe je van ruwe data relevante en toepasbare informatie maakt. 

Zo demonstreert Jeroen de Bondt, BI expert van Bricklog, de mogelijkheden van Power BI voor logistieke toepassingen, waarvan zelfs bestaande Power BI gebruikers enthousiast zullen worden. Vervolgens gaan we in gesprek met twee ervaringsdeskundigen. Operationeel directeur Daniel Spetter, van Koninklijke Euser, deelt zijn ervaringen met betrekking tot de overstap naar Power BI . En Erwin Jochems, Analytics lead bij The Greenery, vertelt over de uitdagingen van de onderlinge logistieke data-uitwisseling tussen verschillende bedrijfsonderdelen.

Week van de digitalisering 17 t/m 21 april

Tijdens de derde editie van de Week van de Digitalisering organiseren Transport en Logistiek Nederland (TLN), Beurtvaartadres en evofenedex, vijf webinars over essentiële onderdelen van een succesvolle digitalisering. Blijf met je organisatie up-to-date en kom te weten hoe je de juiste keuzes voor de toekomst maakt.  

Vragen over SCM en digitalisering?

Anneloes en haar collega's helpen je graag verder

Anneloes