skipToContentskipToFooter

Verkeer op snelweg tussen Hoorn en Amsterdam verder beperkt

16-05-2024 Rijkswaterstaat versmalt vanaf zaterdag de A7 bij Purmerend in de richting van Amsterdam op de Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingenbrug over het Noordhollandsch Kanaal. Deze brug wordt gerestaureerd. Eerder al vaardigde Rijkswaterstaat al een verbod voor al het vrachtverkeer uit, maar dat wordt nog te vaak genegeerd.

Dat levert voor de brug en de medewerkers die daar bezig zijn veel gevaar op. Door de rijstrook af te sluiten blijft de brug veilig, hoewel het tot flinke extra hinder kan zorgen tussen Hoorn en Amsterdam, beseft Rijkswaterstaat. Nu nog rijdt het verkeer naar Amsterdam over twee versmalde rijstroken. Nood- en hulpdiensten kunnen straks wel over de afgesloten rijstrook.

Rijkswaterstaat verwacht dat over een maand de tweede rijstrook weer open kan. Verkeer richting Hoorn heeft geen extra hinder. Rijkswaterstaat werkt sinds begin april aan het versterken van de brug. Er moeten 50.000 gaten worden geboord die moeten worden opgevuld met 15 kilometer wapeningsstaal.