skipToContentskipToFooter

Duizend pallets met hulpgoederen op één locatie

13-03-2024 Amazon gaat in zijn fulfilment center in het Duitse Rheinberg zijn eerste Europese Disaster Relief Hub openen. Zo’n DRH is een locatie in het logistieke netwerk van het bedrijf waar producten die het hardst nodig zijn na een natuurramp kunnen worden opgeslagen en snel verpakt. Als zich dan zo’n ramp voltrekt, kunnen de goederen snel via luchthavens en transportnetwerken worden verspreid.

Het bedrijf houdt zich sinds 2017 bezig met Disaster Relief in diverse delen van de wereld. Sindsdien werden na meer dan honderd rampen ruim 23 miljoen stuks hulpgoederen geschonken. Met de opening van de faciliteit in Rheinberg wordt het bereik van dit systeem verder uitgebreid. Amazon zal de hub van 2000 vierkante meter vullen met duizend pallets aan hulpgoederen. Indien nodig gebruikt het bedrijf zijn eigen wereldwijde netwerk om de goederen na een natuurramp bij non-profitorganisaties en partners te krijgen.

Vaak dezelfde artikelen nodig

Natuurrampen worden steeds heftiger en komen vaker voor. Amazon werkt samen met hulporganisaties om een bijdrage te leveren aan de hulpverlening na zo’n ramp. Het zijn na elke ramp grotendeels dezelfde producten waar behoefte aan is met het oog op onderdak, persoonlijke hygiëne en schoonmaak. De meest gevraagde producten zijn luiers, dekbedden, dekens, kachels, tenten en schoonmaakbenodigdheden. Door deze centraal en massaal op DRH’s op te slaan kunnen ze binnen 72 uur worden ingezet om hulp te bieden.