skipToContentskipToFooter

Ga na of je in 2025 nog met je voertuig een zero-emissiezone binnenkomt

15-12-2022 Amsterdam, Almere, Zwolle, Rotterdam en nog minstens 30 andere grote en kleine steden voeren vanaf 2025 een zero-emissiezone in. Alleen nul-emissie vracht- en bestelauto’s mogen straks deze zone binnenrijden. Dus voertuigen die rijden op CNG, LNG, Hybride of HVO zijn niet meer welkom in deze zone, hoe laag de CO2-uitstoot ook is. Zo blijven er 2 opties over: een elektrische aandrijving of waterstofaandrijving voor jouw toekomstige voertuig. Tenminste, als je nog wilt rijden in deze stadscentra.

Overgangsregeling voor jongere voertuigen

Er komt een overgangsregeling voor jongere bestel- en vrachtauto’s, waardoor bepaalde dieselbestel- en dieselvrachtauto’s na 2025 nog even de zero-emissiezone in mogen; sommige bestelauto’s tot 2028 en sommige vrachtauto’s tot 2030. Of je de zone nog in mag, hangt af van de uitstoot en de leeftijd van het voertuig. Dit kun je eenvoudig checken met deze kentekencheck. De check geeft direct aan of en tot wanneer je met je auto’s de zero-emissiezones in mag.

Doe de check


Tijd om nu stappen te zetten

Een toekomst zonder uitstoot lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel. Wacht dan ook niet te lang met de eerste stappen.

 Met de 'Wagenparkscan – zero-emissiezones' brengen we in kaart wat de gevolgen zijn van zero-emissiezones voor jouw wagenpark, en adviseren we omtrent de juiste stappen in de transitie naar een emissieloos wagenpark.

Ons advies maakt inzichtelijk hoe je in steden met een zero-emissiezone in de toekomst goederen kunt blijven afleveren of werkzaamheden kunt verrichten. Bekijk hier welke gemeenten al hebben aangekondigd een zone in te stellen.

Abonneer je op de Vervoer Update

Leden van evofenedex kunnen zich inschrijven voor onze speciale Vervoer Update. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van alle vervoers-gerelateerde ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- en regelgeving, brandstofbesparing, verplichtingen voor chauffeurs, tachograaf, rijverboden, zero-emissiezones en milieuzones.