skipToContentskipToFooter

Vrijdag 15 april, maandag 18 april en 1 mei

04-04-2022 In verband met Goede Vrijdag, Paasmaandag en de Dag van de Arbeid is in een aantal landen een rijverbod van toepassing. Hieronder een overzicht.

Check ook onze rijverbodenkalender voor een compleet overzicht van alle feestdagen en rijverboden of bekijk ons landenoverzicht: Feestdagen en rijverboden in Europa | evofenedex

Goede Vrijdag: 15 april
Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland.

Paasmaandag: 18 april
Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Spanje Tsjechië, Zwitserland.

Voorafgaand aan Paasmaandag is het weekendrijverbod van kracht. Er zijn meer landen waar Goede Vrijdag en Pasen als feestdagen worden beschouwd (en bedrijven dus gesloten kunnen zijn). Daar zijn echter geen rijverboden van toepassing.

Dag van de Arbeid: 1 mei
In verband met de viering van de Dag van de Arbeid op zondag 1 mei is in de onderstaande landen een rijverbod van toepassing. In deze landen is al het reguliere zondagrijverbod van kracht. Het kan zijn dat je vanwege activiteiten op die dag in bepaalde landen met vertraging rekening moet houden.

Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Kroatië, Luxemburg (richting Duitsland en Frankrijk) Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje (lokaal), Spaans Baskenland, Tsjechië.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze Vervoer Update (alleen leden)
Leden van evofenedex kunnen zich inschrijven voor onze speciale Vervoer Update. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van alle vervoers-gerelateerde ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- en regelgeving, verplichtingen voor chauffeurs, tachograaf, rijverboden, zero-emissiezones en milieuzones.