skipToContentskipToFooter

PVV met 37 zetels grote winnaar Tweede Kamerverkiezingen

23-11-2023 De PVV is met 37 zetels als de grote winnaar uit de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november gekomen. De nieuwe combinatie van GL/PvdA werd met 25 zetels de tweede partij van ons land. Nipt gevolgd door de VVD met 24 zetels. De PVV zal nu als eerste aanzet zijn om een regering te gaan vormen. evofenedex gaat bij de komende formatie de belangen van handel en logistiek benadrukken en binnenkort kennismaken met de nieuwe Kamerleden.

“Te midden van het campagnegeweld ontbrak het aan aandacht voor de internationale context en geopolitieke ontwikkelingen. Daarmee waren de belangen van handel en logistiek wel erg afwezig. Desondanks hebben we er allemaal dagelijks mee te maken en is het essentieel voor onze economie en het vestigingsklimaat. We zien daarom uit naar een vruchtbare samenwerking met de gekozen Tweede Kamerleden. Waarbij evofenedex graag een bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, waaronder duurzaamheid, digitalisering en het bevorderen van een gunstig handelsklimaat dat bijdraagt aan brede welvaart”, aldus Bart Jan Koopman, algemeen directeur evofenedex.

Op 6 december wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd en zal er afscheid genomen worden van de vertrekkende Tweede Kamerleden. Tijdens en in aanloop naar de campagne heeft evofenedex bij politieke partijen aandacht gevraagd voor haar aanbod aan de politiek en het tienpuntenplan. Ook in de formatie zullen deze punten weer onder de aandacht worden gebracht.

Tweede Kamerverkiezingen 2023

Bekijk onze verkiezingspagina voor meer informatie over de verkiezingen, tien-puntenprogramma voor de politieke partijen en onze nieuwsberichten.