skipToContentskipToFooter

De supplychain van de toekomst moet veerkrachtig zijn

08-07-2024 Op 28 juni organiseerde evofenedex een webinar over het realiseren van meer veerkracht in de supplychain. Dit evenement trok veel belangstelling en bood waardevolle inzichten in strategieën en benaderingen om supplychains veerkrachtiger te maken.

Voor degenen die dit webinar hebben gemist, bestaat de mogelijkheid dit terug te kijken via deze link: Webinar Veerkracht Realiseren in Jouw Supplychain.

webinar_veerkracht.jpg

Nanne Schriek, Jeroen Scheepers en Wolf Jansen staan de deelnemers aan het webinar te woord.

"De complexiteit van ketens, de fluctuaties in vraag en aanbod en de hogere eisen van klanten, zijn het nieuwe normaal"

Jeroen Scheepers, partner bij Involvation
Jeroen-Scheepers.jpg

Jeroen Scheepers, partner bij advies- en realisatiebureau Involvation, deelde de ervaringen van zijn bureau met het veerkrachtiger maken van ketens. Scheepers ging daarbij uitvoerig in op de vijf vaardigheden (capabilities) die bedrijven moeten hebben om veerkrachtig om te gaan met verstoringen in de keten. Aan de hand van diverse bedrijfscasussen legde hij uit hoe bedrijven hun ketens kunnen versterken tegen toekomstige verstoringen.

Wolf Jansen, student-onderzoeker aan Hogeschool Windesheim, presenteerde de resultaten van zijn onderzoek onder verschillende leden van evofenedex, naar de veerkracht in de ketens. Zijn onderzoek biedt waardevolle inzichten voor bedrijven die hun supplychains willen versterken.

"De tijd dat we een order plaatsten bij een leverancier en hier verder niet meer naar om hoefden te kijken, is voorbij"

Nanne Schriek, projectmanager SCM bij evofenedex
Nanne-Schriek-500x500 SCM.jpg

Nanne Schriek, senior projectmanager SCM (supplychainmanagement) bij evofenedex en oprichter van het Supply Chaingers Netwerk, waar meer dan 130 supplychainprofessionals regelmatig kennis uitwisselen, benadrukte het belang van zowel samenwerking als kennisdeling binnen de sector.

Resilience Masterclass

Veerkracht wordt ook wel aangeduid met de term resilience. Om leden van evofenedex te ondersteunen meer resilient te worden, organiseert evofenedex komend najaar, in samenwerking met Involvation, een masterclass over resilience in de keten. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven van deze masterclass, kunnen zich aanmelden via [email protected].

Iedereen die zich nu al verder wil verdiepen in hoe een keten veerkrachtiger te maken, vindt hierover in de volgende artikelen interessante informatie.

Voorbereiden op de volgende crisis met de Resilience Scan

Prijsverlagingen van retailers: schoolvoorbeeld van resilience in de keten

Van der Veen: Zo creëer je veerkrachtige ketens

Buffers als strategie voor het bouwen van een veerkrachtige keten

Vragen over Supply Chain Management?

Nanne en zijn collega's helpen je graag verder

Nanne Schriek evofenedex