skipToContentskipToFooter

Dit jaar 6 zwarte zaterdagen in Frankrijk

23-06-2022 De zomervakantie staat voor de deur en dit betekent dat per 1 juli in sommige landen zomerrijverbodregelingen ingaan. Daarnaast zijn er deze zomer 6 zwarte zaterdagen in Frankrijk en is donderdag 14 juli in dit land een nationale feestdag. Allemaal rijverboden om rekening mee te houden. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Met de zomervakantie in aantocht gelden - naast de reguliere rijverbodregelingen - in de volgende landen ook aanvullende zomerrijverboden: Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Italië, Slowakije en Tsjechië. Voor de voertuigen die hieronder vallen, de tijden en de uitzonderingen verwijzen we je graag naar onze landenpagina met overzichten per land: Feestdagen en rijverboden in Europa | evofenedex

6 zwarte zaterdagen

Daarnaast zijn er deze zomer 6 zwarte zaterdagen in Frankrijk: op 9 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus en 20 augustus 2022. Daarvan zullen 30 juli en 6 augustus naar verwachting het drukst zijn. Op deze zwarte zaterdagen geldt in Frankrijk bovendien een aanvullend rijverbod voor voertuigen en voertuigcombinaties met een toegestane maximummassa (tmm) van meer dan 7,5 ton.

Op deze zaterdagen geldt het extra rijverbod van 7.00 tot 19.00 uur. Het zondagsrijverbod start dan niet zaterdag om 22.00 uur maar 2 uur later, dus om 24.00 uur. Kijk voor meer informatie op onze landenpagina bij de rijverboden in Frankrijk.

14 juli: nationale feestdag in Frankrijk

Vanwege een nationale feestdag is op donderdag 14 juli in Frankrijk een rijverbod ingesteld voor voertuigen en voertuigcombinaties met een maximum toegestaan totaalgewicht van meer dan 7,5 ton. Dit verbod gaat in op woensdag 13 juli 22.00 uur en eindigt op donderdag 14 juli 22.00 uur.

In verband met het rijverbod in Frankrijk heeft ook Luxemburg een rijverbod ingesteld voor dezelfde categorie voertuigen met bestemming Frankrijk. In Luxemburg gaat het rijverbod in op woensdag 13 juli om 21.30 uur en loopt dit af op donderdag 14 juli om 21.45 uur.

Wil je op de hoogte blijven van alle rijverboden?

Leden kunnen zich inschrijven voor onze speciale Vervoer Update. Dan houden we je maandelijks op de hoogte van alle vervoersgerelateerde ontwikkelingen, zoals nieuwe wet- en regelgeving, verplichtingen voor chauffeurs, tachograaf, rijverboden, milieu- en zero-emissiezones.