skipToContentskipToFooter

Leer hoe je stappen kunt zetten op het vlak van digitalisering

30-09-2022  Veel ondernemers weten dat ze moeten gaan digitaliseren, maar zijn huiverig om hiermee aan de slag te gaan. Ze weten niet precies hoe ze het moeten aanpakken en welke keuzes de beste zijn. Wij helpen je daarbij. 

In essentie gaat logistiek over de besturing van goederenstromen binnen en tussen organisaties. Daarnaast gaat ICT over de systemen en de applicaties waarmee informatiestromen worden ingeregeld. Natuurlijk zijn die twee stromen niet onafhankelijk; betere en meer informatie-uitwisseling leiden tot betere logistiek. Door de informatiestroom te verbeteren, benut je productiemiddelen beter en kun je de leveringsbetrouwbaarheid verhogen en lagere voorraden aanhouden. 

Logistieke processen

Al jaren lang is de logistiek een grootverbruiker van applicaties als ERP, WMS en TMS; we kunnen niet meer zonder. Er zijn veel nieuwe technologieën beschikbaar waarmee je logistieke processen verder kunt verbeteren; bijvoorbeeld augmented reality, robotisering, big data, internet of things, artificial intelligence en blockchain. En het is natuurlijk vooral aan logistiek managers om deze technologieën binnen hun logistieke keten toe te passen.

Up-to-date blijven is belangrijk

Voor de logistieke processen worden datagebruik en digitalisering steeds belangrijker. Dat blijkt ook uit ons onderzoek onder 200 logistiek professionals. Ontwikkelingen zoals supply chain visibility, hogere duurzaamheidseisen en de roep om meer efficiëntie binnen de logistiek maken actuele kennis over de nieuwe toepassingen noodzakelijk. Denk hierbij aan toepassingen zoals handsscan-innovaties, e-CMR, nieuwe WMS-software en gps-technologie voor het wagenpark. Door het inzetten van deze nieuwe mogelijkheden kun jij als organisatie aanzienlijke logistieke optimaliseringsslagen maken. 

Kom kennis opdoen bij onze experts

Maak tijdens de beurs ICT & Logistiek persoonlijk kennis met onze experts van de klankbordgroep Digitalisering. Ontdek daar hoe je met innovatieve oplossingen logistieke ketens digitaliseert en daardoor beter en slimmer maakt. evofenedex verzorgt 3 inhoudelijke sessies in het kennistheater: 

 1. Leer van de ICT-rampspoed van anderen
  Eigenaresse Marloes de Ruiter van Weprocess, een adviesbureau op het gebied van digitalisering, is spreker tijdens de kennissessie ‘ Leer van de ICT-rampspoed van anderen’. Marloes put uit haar talloze ervaringen die zij heeft gemaakt als digitaliseringsadviseur. Tijdens deze sessie leer je van de fouten van andere bedrijven waarbij de ICT- implementatieprojecten mislukten.
   
 2. Help, mijn WMS voldoet niet meer
  Warehouse-expert Arjen Lagerweij, bedrijfsadviseur bij evofenedex, verzorgt de kennissessie ‘Help, mijn WMS voldoet niet meer’. Deze sessie geeft je praktische inzichten om geschikte software voor je warehouse te selecteren. Hierna ben je in staat om de beste keuzes te maken voor je bezoek aan de beursvloer met de verschillende aanbieders.
  Lees ook alvast een artikel van Arjen dat een inkijkje geeft in een aantal innovatieve oplossingen voor bijvoorbeeld het WMS: Dit zijn de vier innovatietrends in magazijnen | evofenedex
   
 3. Systeemkoppelingen maken zonder maatwerk en gedoe
  ICT-veteraan Frank Erftemeijer, directeur bij het softwareleverancierbedrijf Simply Deliver, brengt je interessante inzichten tijdens de kennissessie ‘Systeemkoppelingen maken zonder maatwerk en gedoe’. In deze sessie krijg je tips voor betaalbaar, snel en autonoom koppelen. Met de inzichten van deze sessie maak je de juiste softwarekeuze en voorkom je volledig afhankelijk te worden van je softwareleverancier.

Kennismaken en vragen stellen 
In onze stand kun je kennismaken met onze experts op het gebied van digitalisering en ICT. Zij helpen je direct met vraagstukken rondom ICT en digitalisering voor de logistiek van hun bedrijf. Met onze kennis zet je digitalisering binnen je bedrijf in gang en ga je wendbaarder ondernemen.

Aanmelden 
Zet een stap in de toekomst en meld je gratis aan voor de beurs ICT & Logistiek op 8, 9 en 10 november in de Jaarbeurs in Utrecht.